El Nàstic afronta la penúltima jornada de lliga amb l’obligació de sumar els tres punts per tal de mantenir viva la flama de l’ascens directe a Primera Divisió, com a mínim, fins a la darrera data de la fase regular. Per tant, els grana es troben davant la tessitura de dur a terme una gesta totalment desconeguda en tot el que portem de temporada: guanyar tres partits seguits.

Després de les dues victòries per la mínima a La Romareda i al Nou Estadi davant l’Osasuna, la propera diana està fixada a l’Anxo Carro, feu d’un CD Lugo que no es juga res important però que ja la passada campanya va arrebatar-li l’ascens al Girona.

Ara més que mai, en un cap de setmana on l’equip de l’etern Luis Aragonés es juga alçar la primera Copa d’Europa de la seva història, Vicente Moreno i els seus homes han de fer bo el lema matalasser que diu allò de guanyar, guanyar i guanyar.

“ | Vicente Moreno: Estem igual que estàvem dimecres. Queden dues jornades i seguim tenint opcions de pujar a Primera Divisió de forma directa […] Els partits s’han de jugar. Jo segueixo tenint dues coses clares: una és que independentment del resultats de l’Alavés i el Leganés en el dia d’ahir, nosaltres necessitem seguir guanyant els nostres partits, i després en tinc una altra clara, que està per veure, i és que si guanyem els dos partits jo segueixo pensant que tenim possibilitats de pujar”.

Amb el dubte de Gerard Valentín

De la mateixa manera que dimecres passat, Vicente Moreno compta amb el dubte de Gerard Valentín. El de La Garrotxa encara pateix molèsties a l’isquiotibial de la cama dreta i per tant la seva participació en el duel contra el Lugo és una autèntica incògnita.
Si no es recupera, tot fa indicar que el preparador valencià apostarà pel mateix onze inicial que va fer servir davant l’Osasuna amb Iago Bouzón ocupant el lateral dret.

Les limitacions ofensives del gallec poden obligar als grana a buscar una vegada rere altra la banda esquerra amb Mossa incorporant-se a l’atac i associant-se amb el pitxitxi José Naranjo, que amb 15 gols és el jugador cridat a marcar la diferència.

D’altra banda, el trivot format per Lévy Madinda, Sergio Tejera i Giorgi Aburjania pot ser la clau del partit si són capaços de mantenir la pilota quan la possessió sigui favorable i, sobretot, si són capaços de robar-la quan el Lugo, que és un equip dissenyat per viure amb l’esfèric, la tingui en el seu domini.
Si a la segona part el resultat no és favorable, el més probable és que el preparador de Massanassa opti per donar entrada a un davanter i enradereixi la posició d’un Achille Emaná que gaudeix, participa i crea més perill des de la mitja punta.

El Lugo, a igualar el millor registre a la categoria

Si bé els gallecs no es juguen res important a efectes classificatoris, el cert és que volen igualar la seva millor puntuació com a local a la divisió de plata.

El millor registre a casa data d’ara fa tres temporades, quan a la 2012-13 van sumar un total de 36 punts. Enguany, l’Anxo Carro ha vist com el Lugo ha sumat nou victòries, sis empats i cinc derrotes, xifres que contrasten amb la seva discreta temporada a domicili tot i que juntament amb l’Alcorcón ha sigut l’únic equip capaç d’assaltar el Nou Estadi de Tarragona.

Al partit de diumenge hi arriba immers en una dinàmica gens encoratjadora, ja que dels darrers cinc partits només ha sigut capaç de guanyar-ne un, davant el Bilbao Athletic (2-0).

“ | Igor Martínez: El partit davant el Nàstic és molt difícil però intentarem donar-li una alegria a l’afició. Volem acomiadar la temporada a casa amb un bon sabor de boca i amb els tres punts. Està clar que ells es juguen moltíssim, però nosaltres tenim que guanyar perquè és el nostre últim partit a casa i no és el mateix quedar novè que quedar catorzè”.

José Durán compta amb l’única baixa del seu lateral dret David De Coz.
El tècnic local ja ha avisat que realitzarà alguns canvis respecte el partit de dimecres al camp del Numancia, tot i que s’espera que Fernando Seoane i Jonathan Pereira mantinguin la seva plaça en un onze on poden entrar jugadors com Ángel Dealbert, Abel Molinero, Sergio Marcos i algun més.

Alineacio probable.
Alineacio probable.

Foto: gimnasticdetarragona.cat

Comentaris

avatar