En un context en el qual el Deportivo de la Coruña i el Celta de Vigo s’han consolidat com els representants més importants del futbol gallec, el CD Lugo ha emergit des de les categories semi professionals del futbol estatal per convertir-se en el tercer equip de Galicia, aprofitant el mal moment pel que travessa la SD Compostela i les dificultats que estan trobant el Racing de Ferrol i el Pontevedra per abandonar el pou de la Segona B.

El debut de l’equip luscense a la categoria de plata es va produir ara fa quatre temporades després de derrotar en la tanda de penals de la darrera eliminatòria del play-off d’ascens a tot un històric com el Cádiz.
A dia d’avui ja té assegurada la seva continuïtat, una temporada més, a la Liga Adelante, amb la qual cosa segueix complint el full de ruta que s’havia marcat el club per consolidar-se a la Segona Divisió i, posteriorment, intentar donar el següent pas que el porti a lluitar per un lloc a la màxima categoria.

L’èxit de no renunciar a la pilota

En la seva primera campanya a Segona Divisió després de 20 anys d’incompareixença, el Lugo va sorprendre a propis i extranys per exhibir un estil de joc impropi d’un nouvingut a la categoria.

Cada vegada és més difícil trobar, dins de la divisió, un conjunt que aposti pel bon tracte de la pilota a través de possessions llargues i de toc, sense renunciar a tindre la pilota, i que vulgui ser protagonista ja no només a l’Anxo Carro, sinó també com a visitant.
Tot això ha sigut possible pel desig i les intencions del club d’entregar el seu projecte esportiu a una sèrie d’entrenadors que aposten per un estil vistós i atractiu com Quique Setién, Luis Milla i actualment José Durán.

L’actual entrenador de la UD Las Palmas, que ha posat en pràctica i amb molt d’èxit el seu manual futbolístic a l’estadi del Gran Canaria, va ser d’alguna manera l’impulsor del Lugo que coneixem avui dia.
La seva sortida va estar motivada per l’arribada de Tino Saqués i Toni Otero com a nou president i director esportiu respectivament.
L’ex responsable de la pedrera del Celta de Vigo va apostar per un entrenador del mateix perfil que el preparador càntabre, Luis Milla. Amb ell a la banqueta, el quadre gallec va convertir-se en un seriós aspirant a disputar la promoció d’ascens en el primer tram de temporada que va realitzar. De fet, ha sigut l’únic equip que ha visitat el Nou Estadi amb la intenció de discutir-li i amagar-li la pilota al conjunt de Vicente Moreno, un argument que l’ha convertit junt amb l’Alcorcón en l’únic capaç d’assaltar el feu tarragoní.

A mitjans de temporada, el tècnic aragonès va renunciar al seu càrrec com a màxim responsable de la banqueta gallega al·legant motius personals.
Amb la marxa de Milla, el director esportiu de l’entitat va apostar per un entrenador de la casa com José Durán, que porta més de 10 anys lligat al club, primer com a jugador i després com a entrenador de les categories inferiors.

L’antic preparador del conjunt juvenil no ha sigut capaç de portar al Lugo a lluitar per la zona de promoció, però a partir del juny ja podrà treballar per preparar la propera temporada en la qual serà una peça angular del projecte per pujar a Primera Divisió.

El hobbit viguès i el pulpo gallego

Els hobbits, habitants de La Comarca, estan emparentats amb els homes i es caracteritzen per la seva baixa estatura, la abundant bellositat que els hi creix als peus, les orelles una mica punxegudes i una figura normalment robusta. Se’ls coneix per la seva habilitat per immiscir-se en els escenaris més infranquejables, la qual cosa els converteix en un saquejadors de categoria.

Jonathan Pereira, davanter del Lugo, respon al perfil dels habitants de la Tierra Media. És petit, ràpid, intel·ligent i un saquejador de pilotes excel·lent, la qual cosa l’ha portat a triomfar en el món del futbol. A més, és molt tècnic i gaudeix d’un gran remat.
Enguany ha marcat nou gols i ha repartit sis assistències. El viguès està per darrera de l’argentí Pablo Caballero, autor de 12 dianes en el present exercici.

Ara bé, el jugador franquícia del conjunt gallec és un ex del Nàstic com Fernando Seoane. El migcampista, que va jugar dues temporades a Tarragona, va agafar el camí de tornada cap a la seva població natal i es va convertir en el capità d’un equip que reapareixia a la categoria de plata.
Amb 33 anys és un element imprescindible al centre del camp gràcies al sacrifici, la lluita, la potència i la quantitat de pilotes que recupera, una virtut que l’hi ha costat el sobrenom del pulpo gallego.
Se’ns dubte va ser un dels pocs jugadors que es van salvar de la crema en la temporada del descens del conjunt grana a Segona B.

Foto: lugoslavia.wordpress.com

avatar