Aquestes són les notes dels jugadors del Nàstic respecte al partit davant el CA Osasuna disputat al Nou Estadi de Tarragona, corresponent a la jornada 40 de la Lliga Adelante.

Manolo Reina (6): cert és que no va fer grans intervencions, ja que el rival no li va exigir pràcticament en cap ocasió. Ara bé, quan l’Osasuna es va abocar en busca del gol de l’empat va respondre refusant totes les pilotes aèries que van amenaçar la seva porteria.

Iago Bouzón (5): va complir amb el que se li demanava, ni més ni menys. Conscients de l’escàs perill que podia comportar a l’hora d’incorporar-se al carril dret, la seva missió era la d’aportar solidesa i seguretat a la defensa.

Daisuke Suzuki (8): expeditiu i infranquejable, un espectacle. L’internacional japonès va ser el pilar més important per sostenir la defensa. Va refusar totes les accions de perill que podien comportar cert perill a l’arc local, tant per dalt com per a baix.

Xavi Molina (6): la pressió del rival no li va permetre donar una sortida neta a la pilota. No obstant, la seva contundència i concentració li va ajudar a sortir guanyador en les disputes individuals.

Mossa (7): sòlid com una roca i tota una garantia a l’hora de frenar les escomeses del rival. Les seves incorporacions a l’atac van resultar claus per obrir el camp i conseqüentment el partit.

Lévy Madinda (6): el perill d’Osasuna venia clarament en les accions de contraatac, i és aquí on el gabonès va exhibir, una vegada més, el seu potencial físic fins que va ser substituït en benefici del joc de transició que va mancar en el primer acte.

Sergio Tejera (6): complement indispensable al centre del camp. Va aportar pausa, recuperacions de pilota i distribució de la mateixa en un context de partit on la velocitat de l’esfèric i el primer toc eren primordials per desmuntar el mur defensiu dels visitants.

Giorgi Aburjania (5): exhibició tècnica i ampli repertori amb la pilota als peus, si bé no va trobar la manera de saltejar la pressió que exercien sobre ell els migcampistes visitants.

Cristian Lobato (5): generós en l’esforç a l’hora d’ajudar en tasques defensives, no va tenir l’espai suficient com per poder aparèixer amb la mateixa incidència que en el partit anterior a La Romareda. El seu canvi va estar motivat per les dificultats tàctiques que va presentar l’Osasuna.

José Naranjo (9): si bé va estar desafortunat i imprecís en les aproximacions a la porteria rival, va tornar a marcar la diferència en el moment més decisiu del xoc amb un fantàstic llançament de falta que es va convertir en l’1-0 i en tres punts importantíssims per aspirar a l’ascens directe.

Achille Emaná (8): de menys a més durant el duel. Amb el canvi de sistema (4-2-3-1) va carregar-se l’equip a les esquenes des de la mitja punta amb diverses recuperacions de pilota que li van permetre realitzar algunes d’aquelles cavalcades explosives que marquen la diferència. El gol de Naranjo prové d’una falta comesa sobre ell.

Substituts:

Jean-Luc (6): va instaurar el pànic a la defensa visitant quan el Nàstic va ser capaç de trencar el partit creant espais per on el de la Costa d’Ivori va fer molt de mal gràcies a la seva velocitat. Només li va mancar encert en els darrers metres.

Aníbal Zurdo (4): la seva entrada va ser decisiva, no pel que va aportar sinó pel canvi de sistema que va provocar passant del 4-3-3 al 4-2-3-1. Amb ell fixant la marca dels centrals, Emaná va trobar els espais necessaris per decantar la balança.

Manolo Martínez (X): va ser l’elegit per protegir el centre del camp després de l’1-0. No va disposar de gaires minuts però va contribuir a la causa tirant d’experiència i veterania.

Entrenador:

Vicente Moreno (8): amb el marcador d’empat a zero, el valencià va demostrar l’ambició suficient per endur-se el partit sacrificant un jugador de tall defensiu (Madinda) i introduir un atacant (Aníbal Zurdo) en un canvi de sistema que va canviar el guió d’un encontre travat i sense ocasions.

Foto: gimnastidetarragona.cat

Comentaris

avatar