El de dimecres és un d’aquells partits del que tothom vol ser protagonista. Els jugadors volen estar sobre el terreny de joc, els entrenadors volen dirigir el seu particular matx des de la banda i els aficionats situar-se a la seva localitat per presenciar l’espectacle. El que hi ha és molt en joc. El xoc entre Nàstic i Osasuna és el més semblant al que podem trobar, en termes futbolístics, al famós juicio por combate de “Juego de Tronos” entre Oberyn Martell i La Montaña. En aquesta disputa, el segon acaba amb la vida del primer d’una manera que no descriurem per evitar ferir sensibilitats, i això és precisament el que vol dur a terme el conjunt tarragoní sobre el seu perseguidor més immediat a efectes classificatoris.

En referència a l’encontre entre tarragonins i navarresos, els de Vicente Moreno han de donar un pas més cap a les posicions d’ascens directe i de pas deixar a la cuneta a tot un rival directe com és l’Osasuna. Obtenir els tres punts significa dormir a la segona posició i en conseqüència traspassar tota la pressió a un Leganés que afronta una visita complicadíssima al Carlos Tartiere d’Oviedo. La possibilitat de dependre de si mateix és ben real, i per això és pel que lluitaran ambdós contingents en un coliseu, el Nou Estadi, que seguirà batent rècords d’assistència per convertir-se en un element diferencial que decanti la balança en favor dels seus interessos.

“ | Vicente Moreno: L’equip està preparat, no tinc que fer un treball especial en cap sentit. Tenim gent que ha estat esperant tot l’any arribar al final de la temporada en aquesta situació i ara són els primers que volen aprofitar-ho. Saben l’oportunitat que tenim, que és única, i volen entrar en la història del Nàstic.

Els internacionals, disponibles  

Tal i com va deixar entreveure Emilio Viqueira en una entrevista a Tarragona Ràdio, tant Giorgi Aburjania com Lévy Madinda estan a disposició de Vicente Moreno per rebre al CA Osasuna. D’aquesta manera, el tècnic valencià té l’opció de repetir el mateix centre del camp de les darreres jornades, un centre del camp en el qual tant el georgià com el gabonès s’han consolidat junt amb Sergio Tejera. Ambdós jugadors, que van arribar durant el passat mercat d’hivern, s’han convertit en dos jugadors imprescindibles en aquest segon tram de temporada que està fent l’equip. Sense ells, les opcions d’aconseguir l’ascens directe a Primera Divisió disminueixen considerablement.

D’altra banda, el de Massanassa compta amb el dubte de Gerard Valentín. El lateral de La Garrotxa es va tindre que retirar del terreny de joc en el duel davant el Zaragoza i està pendent d’evolució. La primera opció de l’ex preparador del CD Xerez és la de Iago Bouzón, que va realitzar una actuació molt convincent a La Romareda. La polivalència de Daisuke Suzuki i la presència de Xisco Campos són les altres alternatives a tenir en compte.

L’Osasuna arriba amb tot

Enrique Martín Monreal, preparador dels navarresos, compta amb tota la plantilla a la seva disposició per intentar marxar amb els tres punts de Tarragona. Tal i com ha anunciat a la roda de premsa prèvia a l’encontre, el sistema que utilitzarà serà el més habitual de la temporada: el 3-5-2 en el qual prima el no encaixar cap gol a través d’una defensa amb tres centrals més dos carrilers que també es poden incorporar a l’atac. El seu objectiu és el de poblar la zona del centre del camp i obligar al Nàstic a atacat mitjançant centres laterals, la qual cosa pot provocar que els dos carrilers locals tinguin més presència en camp contrari i puguin deixar alguns forats per on executar els contraatacs.

Amb el triomf davant el Numancia, els rojillos encadenen nou partits sense conèixer la derrota amb un global de sis empats i tres victòries. D’aquesta sèrie d’encontres, com a visitants només han sumat una victòria i tres empats. Respecte al darrer compromís, el canvi de sistema pot comportar alguns canvis a l’onze inicial que disposi Enrique Martín. En aquest sentit, Miguel De las Cuevas compta amb moltes opcions de ser de la partida acompanyant a Nino Martínez i Roberto Torres, els dos màxims artillers amb 7 i 10 dianes respectivament.

 

1449574_C_Gimnastic_Tarragona_SAD
Alineació probable

Foto: lfp.es

avatar