Tal i com estan les coses a la taula classificatòria no seria descabellat pensar en que el duel que ens regalaran el Real Zaragoza i el Nàstic aquest diumenge a partir de les 12h es pugui repetir en una hipotètica última eliminatòria del play-off per pujar a Primera Divisió.
Amb el Leganés i l’Alavés a una distància de quatre punts respecte a la tercera posició que ocupa el conjunt grana, els dubtes més importants arriben a l’hora de desxifrar els possibles candidats a jugar la promoció d’ascens.

Tant tarragonins com aragonesos compten amb cert favoritisme per acabar entre els sis primers, ja que gaudeixen d’una diferència de cinc i quatre unitats respectivament sobre l’Elche i el Girona, els dos equips més pròxims a la zona noble de la classificació.
No obstant, la possibilitat d’aconseguir apropar-se a les dues primes posicions i sobretot, el fet de poder assegurar-se el factor camp de cara a les eliminatòries, provoquen que el xoc de La Romareda es converteixi en una autentica final anticipada.
El que guanyi haurà donat un pas de gegant per, com a mínim, jugar la promoció, mentre que el que perdi haurà de seguir picant pedra.

“ | Vicente Moreno: Els partits que es donaran al play-off seran d’aquestes característiques amb equips de la part alta com el Zaragoza i nosaltres, amb equips forts que arriben en un bon moment. Pot ser que sigui semblant, passa que després cada partit és una història diferent […] Exactament igual no serà, nosaltres ens el prenem com un encontre important perquè ho és, però no hi ha massa diferència a com ens hem pres els partits durant tot l’any, i sobretot els darrers que hem jugat. Nosaltres hem preparat els partits com si fossin els últims”.

A la conquesta del Regne d’Aragó

L’equip de Vicente Moreno afronta el matx contra el Zaragoza amb la necessitat de fer bo el punt obtingut davant el Leganés.
Una victòria en un estadi de bandera com és el de La Romareda no només significarien tres punts més al sarró, sinó també un cop sobre la taula quan restaran tres jornades per arribar al punt i final de la fase regular.
Guanyar és sinònim de seguir somiant amb l’ascens directe, guanyar és sinònim de deixar enrere un rival directe com és el que dirigeix Lluís Carreras, guanyar és sinònim d’èxit.

“ | Vicente Moreno: Quedaran nou punts en joc i en el futbol un ja està curat de… i no t’atreveixes a dir les coses. Està clar que el que guanyi tindrà més possibilitats de poder lluitar amb els altres dos, que a dia d’avui són els que tenen més opcions, però inclús amb un empat encara pots tindre opcions de lluitar per l’ascens directe. Evidentment, si perds ja tindràs complicat lluitar per aquestes dues places”.

Per alguna raó, els tarragonins han sigut incapaços d’imposar-se als seus rivals més directes en aquest darrer tram de la temporada.
A l’empat contra el Córdoba (4-4) li van perseguir els 0-0 davant el Real Oviedo i el conjunt madrileny. De fet, només han aconseguit guanyar contra un rival del Top10 (Elche) en tot el que portem de la segona volta.

A falta de mesurar les seves forces davant l’Osasuna, l’Alavés i el propi Zaragoza, la resta de resultats s’han resolt amb un repartiment de punts. L’entrenador de Massanasa recupera a Mossa i per tant compta amb tota la plantilla per intentar trencar aquesta tendència de les darreres jornades. Amb el lateral valencià ja disponible, el seu paisà pot alinear l’onze de gala.

Un rival en línia ascendent

El Real Zaragoza arriba com un coet a la fase més decisiva del curs.
Exceptuant els darrers dos empats a domicili al camp de la Ponferradina i del Numancia, els aragonesos porten un darrer mes i mig de competició a un nivell espectacular que els ha portat a lluitar inclús per les places d’ascens directe.

Com a locals encadenen tres victòries consecutives, la més important davant l’AD Alcorcón (3-1). Els altres dos signes positius han sigut contra el RCD Mallorca i el Bilbao Athletic. I és que dels últims sis compromisos només s’han enfrontat a un rival del Top10, el quadre alfarer.
Per això,els de Lluís Carreras consideren l’enfrontament amb el Nàstic com una autèntica pedra de toc per conèixer el nivell de l’equip davant una cita de tal magnitud.

L’entrenador català, que no es podrà asseure’s a la banqueta per la seva expulsió a Los Pajaritos, perd per lesió a Jesús Vallejo, Culio i Pedro Sánchez.
D’altra banda, Albert Dorca sí que pot jugar finalment després que li hagin concedit la cautelar. Amb la seva presència, Alberto Guitián ha de tornar a l’eix de la defensa relegant a Rubén González a la banqueta.

1448315_C_Gimnastic_Tarragona_SAD
Alineació probable.

Foto: gimnasticdetarragona.com

Comentaris

avatar