Qui no recorda els migdies de futbol que passàvem diumenge rere diumenge veient el futbol de plata al desaparegut C+, l’única cadena que ens oferia els partits de Segona Divisió, a banda de les transmissions de les cadenes locals que donaven els partits dels equips regionals, quan encara era un servei gratuït i posteriorment també amb el canvi cap a la revolució del Digital Plus.

Els anys van passant i les temporades també, i tot i les diferents denominacions per les que ha passat el canal fins arribar al Movistar Plus que coneixem avui dia i al dial 48 que ja tothom sap de memòria, el que sempre ens ha acompanyat durant tota aquesta travessa ha sigut la BSO de Desafío Total, que servia per enganxar al telespectador durant la prèvia del partit mentre el narrador ens descrivia amb les seves paraules les imatges que ens oferien dels jugadors arribant a l’estadi, baixant de l’autobús i xocant la mà amb els habituals membres de seguretat que després estaven obligats a donar-los l’esquena per vetllar pel bon comportament del públic mentre posaven la seva vida en una situació de risc davant qualsevol pilota que no anés dirigida entre els tres pals.

Escoltar la sintonia composada per The Dream era i és sinònim d’estar davant un partit gran, i com que tots som una mica egoïstes sempre demanàvem que el nostre equip fos un dels dos protagonistes del que probablement era considerat el millor duel de la jornada. Gairebé sempre ho eren els equips més punters del campionat, i per tant calia esperar que el teu equip tingués una bona temporada per conviure en els llocs més privilegiats de la classificació, aquells que et fan somiar amb la Primera Divisió.

Per aquelles coses, enguany els nastiquers s’han ben acostumat a veure el club fent acte de presència en els darrers encontres disputats a les 12h de la jornada dominical. Aquest diumenge però, l’aficionat grana faltarà a la seva cita amb el sofà de casa i assistirà en massa a un Nou Estadi que registrarà la millor entrada per rebre el líder de la Liga Adelante, el CD Leganés.

Ferran Giner, primera opció pel lateral

Ni molt menys ha tingut el protagonisme del qual va gaudir la temporada passada en la magnífica campanya que va realitzar el Nàstic per tornar a la Lliga de Futbol Professional, però si hi ha dues paraules que defineixen a Ferran Giner aquestes són treball i constància.

Amb els reforços que han arribat per potenciar el planter, el valencià s’ha vist relegat a un segon pla tot i que gairebé sempre ha entrat a les convocatòries de Vicente Moreno, sobretot després de la sortida de Moussa Bandeh rumb a l’Olot.
Des de llavors, el tècnic de Massanasa l’hi ha ensenyat els conceptes defensius necessaris per poder jugar de lateral davant d’una hipotètica absència de Mossa. Finalment, l’oportunitat li va arribar el passat cap de setmana en el duel davant l’Almería, quan va entrar al temps de descans per substituir al seu paisà.

“ | Vicente Moreno: Ho tinc molt clar però no d’ara, sinó des de fa molt de temps. Al final, no ens agrada donar pistes al rival i aquesta és una situació que podem manejar i que més o menys coneixem tots, però ningú pot assegurar que pot jugar ell –en referència a Ferran Giner“.

L’absència del ‘3’, que causa baixa per sanció, li torna a obrir les portes de la titularitat a un Ferran Giner que davant el conjunt andalús va demostrar ser una opció plenament fiable per ocupar el carril esquerre, tant a l’hora de defensar com a l’hora d’atacar, on ha de fer valdre la seva àmplia experiència com extrem.

A banda de la baixa de Mossa, Jean-Luc és dubte després del fort cop que va rebre a l’Estadi de los Juegos del Mediterráneo.

Baixes importants al Leganés

El líder de la categoria arriba a Tarragona amb tres absències destacables a la seva convocatòria. A la sanció del capità argentí Martín Mantovani se li han d’afegir les lesions de dos jugadors capitals de la parcel·la ofensiva com són Rubén Peña (8 gols) i Borja Lázaro (7 gols).

Amb les baixes d’aquets tres puntals, Asier Garitano ha de pensar en els substituïts més idonis per intentar assaltar un Nou Estadi on només hi han guanyat l’Alcorcón i el Lugo.

El central basc Unai Bustinza és el que té més paperetes per jugar a l’eix de la defensa junt amb Pablo Insua, mentre que Omar Ramos i Guillermo Fernández poden ser de la partida per cobrir les vacants que queden en atac junt amb el mitja punta brasiler Gabriel Appelt i l’extrem argentí Alexander Szymanowski, el jugador més determinant del conjunt madrileny.

1445490_C_Gimnastic_Tarragona_SAD
Alineació probable

Foto: laliga.es

Comentaris

avatar