E
s parla poc de la temporada que està realitzant el CD Leganés, líder inesperat de la Liga Adelante i que ara mateix és el màxim favorit per pujar a Primera Divisió. Els madrilenys mai han trepitjat la categoria d’or i enguany es troben a cinc jornades de fer història en un club acostumat a navegar per les divisions semi professionals del futbol estatal.

No podem oblidar que aquesta és la tretzena temporada que juguen a Segona A, després d’haver consumat el seu retorn durant el juny del passat any 2014.
La seva experiència anterior a la categoria va tindre lloc durant l’època dels 90’, més concretament a partir de la 93/94, i va durar un total d’11 campanyes consecutives, tot i que en dues d’elles es va salvar pels descensos administratius del Palamós CF (94/95) i de la SD Compostela (02/03).

De la mà de la família Moreno/Pavón i sota la direcció tècnica de Txema Indias (director esportiu) i Asier Garitano (primer entrenador), els pepineros volen consolidar-se al futbol professional sense renunciar a la possibilitat de jugar a la lliga de les estrelles, i ja sabem que una temporada a Primera et garanteix, com a mínim, una participació més a Segona.

L’equació perfecte per arribar a l’èxit

Millor atac + millor defensa = Primera Divisió. Aquesta és la formula amb la qual s’explica com un equip com el Leganés, que compleix la seva segona temporada a la categoria, ha aconseguit situar-se al capdavant de la classificació per sobre d’equips amb més potencial institucional com poden ser l’Osasuna, el Córdoba o el Zaragoza.

Asier Garitano ha elaborat un conjunt ben sòlid (segona millor defensa només per darrera del Girona) que a més és capaç de realitzar un futbol vistós a la par que atractiu, que li permet ser el més golejador de tot el campionat amb 53 gols. Amb tot, és l’equip amb més victòries (17) i menys derrotes (7), dada que comparteix amb el Nàstic de Vicente Moreno.

Una de les claus del quadre madrileny ha sigut l’encert a l’hora de fitxar del seu director esportiu, Txema Indias, que en la seva primera temporada al club ha realitzat un treball excel·lent tenint en compte els resultats i la posició classificatòria de l’equip.
Fàcil no ho ha tingut, doncs van ser un total de 17 jugadors els que van abandonar el club durant el passat mercat estival. D’aquesta guisa van arribar un total de 14 reforços que han donat un rendiment molt per sobre del que s’esperava, destacant els noms de Gabriel Appelt (6 gols), Julián Omar (7 gols), Guillermo Fernández (6 gols) i Alexander Szymanowski (11 gols), que han completat la nòmina ofensiva junt amb Rubén Peña (9 gols) i Borja Lázaro (7 gols).
En la parcel·la defensiva, Víctor Díaz i Pablo Insua s’han consolidat al costat del capità Martín Mantovani. La posició de lateral esquerre és la que pateix més variacions amb César Martín (1.569min) i Luis Ruiz (1317min).

El talent argentí llueix a Butarque

El seu nom ja ha aparegut en el paràgraf anterior a l’hora de descriure els fitxatges més efectius que ha realitzat el Leganés i cal remarcar-lo: Alexander Szymanowski.

El menut extrem nascut a Buenos Aires va mudar-se a Madrid amb tant sols 12 anys i va començar la seva carrera futbolística a l’Atlético de Madrid. D’allà va donar el salt a equips més modestos com el Rayo Mahadaonda, l’Alcobendas o el San Sebastián de los Reyes, on hi va recalar en diferents etapes.
En l’última (2011/12) va despuntar amb 11 gols i posteriorment va fitxar per un equip de Segona A, el Recreativo de Huelva.
Les 10 dianes que va marcar amb el conjunt andalús van atraure l’interès del Brondby danès (6 gols i 12 assistències) i ara ha tornat a Espanya per recalar a les files del CD Leganés, on s’ha convertit en un jugador imprescindible jugant-ho absolutament tot amb 11 gols i 9 assistències.
Les seves condicions són les d’un jugador ràpid, tècnic, amb bon remat i molt difícil de parar, sobretot un cop ha engegat a córrer.

Els altres jugadors més diferencials a l’equip d’Asier Garitano són també dos dels nous reforços d’aquest curs, Julián Omar i Gabriel Appelt.

El primer és un extrem contrastat a la categoria que ataca molt bé els espais, a més a més d’aportar gol, mentre que el segon és un genial mitja punta brasiler amb molta arribada sobre la porteria contrària.

Rubén Peña i Borja Lázaro, dos dels jugadors més estimats per l’afició, completen la part ofensiva.

Foto: elgoldigital.com

avatar