Portada Actualitat Cròniques El Nàstic s’imposa contra tots els elements (1-2)

El Nàstic s’imposa contra tots els elements (1-2)

Victòria ajustada a Almería

0
COMPARTIR

Deixant de banda qualsevol teoria sobre les conspiracions arbitrals que tant de moda s’han posat en la darrera dècada, és evident que els encarregats d’impartir justícia no sempre tenen la sort d’encertar en totes les decisions que prenen al llarg dels 90 minuts. És normal, són humans i no són perfectes. Això provoca que hi hagin encerts i errors, equips beneficiats i equips perjudicats, i avui al Nàstic s’ha d’afegir a aquest últim grup.

David Pérez Pallas, àrbitre de l’encontre entre l’Almería i l’equip de Vicente Moreno, ha tingut una actuació molt desafortunada en contra dels interessos del conjunt tarragoní, primer anul·lant un gol legal a Daisuke Suzuki i després donant validesa al tant de l’1-1 que ha marcat Ximo Navarro en clar fora de joc. Però tot això que hem explicat no ha sigut suficient per evitar que els visitants s’hagin endut els tres punts cap a Tarragona gràcies a una heroica rematada de Xavi Molina.

Golàs i polèmica

Poques vegades succeeix, però Vicente Moreno ha decidit sortir al terreny de joc amb el mateix onze inicial que va presentar en el darrer partit contra el CD Mirandés. L’entrenador valencià ha volgut fer bona aquella dita que diu que allò que funciona no s’ha de tocar i ha encertat de ple tot i els dos canvis que s’ha vist obligat a efectuar pels problemes físics de Mossa  i de Jean-Luc, que ha donat el gran ensurt del duel després d’impactar contra el terra a causa d’un xoc amb Jorge Morcillo. L’ivorià, que havia sortit a l’inici del segon temps, s’ha tingut que retirar en llitera i haurà de passar pels serveis mèdics del club per descartar qualsevol problema més greu.

Els grana han començat estavellant-se contra la congestionada zona del centre del camp que ha presentat Néstor Gorosito amb el 5-3-2 que tant bé li havia funcionat fins fa una setmana. Amb Fran Vélez incrustant-se entre la línea defensiva i la del mig del camp, els locals han frenat les transicions ofensives dels visitants pressionant les conduccions de Giorgi Aburjania i Cristian Lobato. Conscients d’això, no han tardat en eixamplar el terreny de joc sobretot per la banda esquerra amb Mossa i José Naranjo.

La primera gran ocasió del Nàstic i del partit ha sigut el gol anul·lat a Daisuke Suzuki a la sortida d’un corner on Xavi Molina ha fet un primer remat per habilitar al seu company a l’eix de la defensa. Inexplicablement, l’àrbitre ha invalidat la jugada per una presumpte falta de Mossa. El que sí ha pujat al marcador ha sigut el golàs que s’ha marcat el pitxitxi de l’equip, José Naranjo. L’andalús ha aprofitat la passivitat de la defensa andalusa per engaltar un xut des de la frontal de l’àrea que s’ha convertit en el seu 13è gol de la temporada. El 0-1 era un resultat francament bo per encarar el temps de descans, ja que això hagués obligat a l’Almería a sortir a buscar el gol de l’empat, un empat que no obstant ha arribat en la darrera jugada de la primera part amb un lliure directe que Ximo Navarro, en clar fora de joc, ha rematat per restablir les taules al marcador. El linier ha aixecat la bandera però el col·legiat ha decidit que el tant havia de pujar a l’electrònic provocant l’empipament de tota la banqueta visitant.

Ensurt de Jean-Luc i cop d’efecte de Xavi Molina

La segona part ha començat amb un canvi de valencians, el de Ferran Giner en lloc de Mossa. L’ex de l’Olímpic de Xàtiva ha tingut que rellevar al ‘3’ per uns problemes físics que ha patit durant gairebé tots els primers 45 minuts i ha complert amb nota mantenint a ratlla a Míchel Macedo i incorporant-se a l’atac en més d’una ocasió. Sergio Tejera i Lévy Madinda han començat a assumir els galons a la zona de creació i han controlat el tempo del partit cada vegada que el Nàstic ha recuperat la pilota. Amb Jean-Luc sobre la gespa, Vicente Moreno ha volgut potenciar la banda dreta ja que Cristian Lobato no ha tingut l’incidència esperada. De fet, l’ivorià tampoc ha pogut superar a Adri en els pocs minuts que ha estat sobre el terreny de joc abans de la desafortunada acció que ha provocat la seva substitució.

La pausa obligada que ha patit el partit ha servit per calmar els ànims d’un Almería que havia començat a créixer amb dues aproximacions sobre la meta de Manolo Reina. Pel contrari, tot i tenir el matx sota control, el Nàstic no ha trobat la manera de crear perill sobre la porteria de Julián Cuesta fins que ha aconseguit forçar el quart córner de l’encontre. Ha sigut aquí on Sergio Tejera ha posat música a una pilota que Xavi Molina ha rematat al fons de la xarxa fent l’1-2 amb el qual els grana s’han tornat a posar per davant en el marcador.

En els set minuts extra que s’han afegit a causa de la lesió de Jean-Luc ha donat temps a veure una expulsió, la de Fran Veléz, i una gran oportunitat que Kalu Uche ha estat a punt de convertir en el 2-2 que hagués sigut definitiu. El cop de cap del nigerià ha marxat fregant el pal dret de Manolo Reina i fa encara més èpica la victòria d’un Nàstic que dorm en ascens directe a l’espera del que faci l’Alavés en el seu compromís davant el Real Valladolid. Ara si, que ningú deixi de somiar perquè l’ajuda de l’afició serà clau per definir el final de temporada del conjunt de Vicente Moreno.

Foto: lfp.es

Comentaris

avatar