Com diria el millor entrenador d’Europa, el Nàstic ha d’anar partit a partit per convertir cada passada en un intent d’aproximar-se a l’objectiu final, al premi més absolut que pot donar la categoria: el jugar a Primera Divisió. Des de que el Cholo Simeone va començar a emprar aquesta frase, convertida a dia d’avui en un dels lemes més famosos del món futbolístic, no han sigut pocs els equips que han adoptat la mateixa filosofia a l’hora de competir i de mostrar-se com una alternativa ben sòlida a la reialesa que conformen els clubs més punters de les seves lligues. Des del Manzanares fins al King Power Stadium de Leicester, des de Rostov-na-Donu fins a Tarragona.

La legió romana que dirigeix el praefecti castrorum Vicente Moreno porta dues temporades i mitja tractant cada partit com una final, com si s’ho jugues tot a una carta i no hi hagués cap més alternativa i ara, a falta de sis dates per arriba a la conclusió del campionat, cada jornada es converteix en una autentica final per a tots els equips que es juguen alguna cosa important tant per d’alt com és el cas del Nàstic com per baix si parlem de l’Almería. Aquí és on el quadre tarragoní pot fer valdre la seva valia per viure en la corda fluixa en el moment més transcendental de la temporada, i això pot marcar la diferència.

Un visitant molt fiable

Un cop superada la dinàmica de l’últim mes (quatre empats i una derrota) amb la victòria contra el CD Mirandés i la recuperació de la tercera plaça, els grana afronten la visita a l’Estadi de los Juegos del Mediterráneo com una oportunitat d’iniciar una nova ratxa positiva que els ajudi a encarar aquesta recta final que promet ser tant complicada com la mateixa categoria. Ni la necessitat del rival ni l’escenari on es desenvoluparà el matx, amb tota l’afició almerienca animant des del primer minut, semblen poder impressionar a un planter que ja ha puntuat en camps com els del Sadar (1-1), Mendizorroza (1-3), Montilivi (1-1), Son Moix (2-2) o San Mamés Barria (0-4). No en va, el Nàstic és un dels tres equips que menys derrotes ha encaixat fora de casa junt amb el Girona i el Real Zaragoza.

La llista de convocats que ha facilitat Vicente Moreno per viatjar cap a la província andalusa compta amb dos novetats importants com les de Jean-Luc i Marcos de la Espada, que s’havia quedat fora de les cinc últimes convocatòries. El de la Costa d’Ivori i el de Pollença ocupen les bacants que deixen Miguel Palanca i Álex López, que s’han quedat fora de la llista junt amb Jordi Calavera, Manolo Martínez, Pablo Marí, Xisco Muñoz i Rayco García.

Néstor Gorosito ho ha canviat tot

Tal i com vam apuntar en l’article referent a la UD Almería (http://bit.ly/1SRydOy), l’arribada del tècnic argentí ha permès al conjunt almerienc poder aspirar a mantenir la categoria després d’una pèssima primera volta on l’amenaça del descens s’havia convertit en una realitat tot i el planter i el pressupost econòmic del qual pot presumir una entitat que fins fa ben poc es passejava pels millors camps d’Espanya. El 5-3-2 que ha instaurat l’ex entrenador del CD Xerez ha donat els seus fruits, sobretot en l’aspecte defensiu. D’aquí a que els andalusos hagin pogut encadenar deu encontres sense perdre, amb quatre empats i cinc victòries, fins la visita al camp del Numancia en la darrera jornada (2-0).

El fet de que l’Almería jugui amb cinc defenses no implica necessàriament que surti al terreny de joc a tancar-se i a cedir-li l’iniciativa del joc al Nàstic, tot el contrari. Amb pilota, els dos carrilers s’instauraran en camp contrari per tal de crear una superioritat numèrica a la zona del centre del camp que pugui ser diferencial. El joc entre línies de José Pozo i les bones desmarcades de Quique González (12 gols) donen sentit al futbol que realitza el xilè Lolo Reyes. En la llistà d’absències apareixen Goñi, Iago Zíaz, Savelijch (lesió), Dubarbier, Fatau, Antonio Puertas (sanció) i Jonathan Zongo, que acaba de sortir d’una lesió.

Alineació probable
Alineació probable

Foto: gimnasticdetarragona.com

Comentaris

avatar