Gimnàstic (3): Reina; Gerard Valentín (Xisco Campos 71′), Suzuki, Molina, Mossa; Tejera, Madinda, Aburjania, Lobato (Aníbal 52′); Emaná (Palanca 86′) i Naranjo.

Mirandés (2): Raúl; Galán, Álex Ortiz; Kijera; Eguaras (Carlos 50′), Rúper, Provencio; Sargalli, Néstor, Alain; i Aridane (Álex Garcia 72′).

Gols: 0-1 Aridane 25′, 1-1 Aburjania 49′, 2-1 Naranjo 68′, 3-1 Naranjo 70′, 3-2 Néstor (p) 90′.

Àrbitre: Rubén Ruipérez (comitè castellanomanxeg). Ha amonestat amb targeta groga a Mossa (76′) i Xisco Campos (81′) per part del Nàstic i a Néstor (91′) per part del Mirandés.
Ha expulsat per doble groga a Alain (26′ i 36′) per part del Mirandés.

Estadi: Nou Estadi (9.832 espectadors).

A
l Nàstic d’enguany hi ha dos jugadors que marquen la diferència, un és Achille Emanà i l’altre és José Naranjo. Quan el primer no està fi, el segon posa l’encert. Quan l’andalús està desaparegut, el camerunès és qui es carrega l’equip a les seves esquenes. Quan toca, els dos són partícips de l’èxit grana.

De les tres possibilitats, davant el Mirandés s’ha donat la primera. El pitxitxi de l’equip, que amb els dos gols d’avui ja suma dotze al present campionat, ha aparegut per desigualar el marcador amb el gol que ha culminat la remuntada i posteriorment amb el que ha certificat una victòria importantíssima per tornar a aspirar a l’ascens directe.

El partit realitzat per l’atacant andalús ha sigut la viva imatge del partit que ha fet l’equip de Vicente Moreno: dubtós i imprecís durant el primer acte, concís i directe en el segon.

Excepte els primers minuts, on Cristian Lobato ha sigut el jugador més inspirat amb les seves conduccions i la seva clarividència, el matx ha mancat de certa tensió tant dins com fora del terreny de joc. Els tarragonins han firmat un bon inici de partit tot i que eren incapaços de concretar cada vegada que s’aproximaven a la porteria contrària amb les arribades d’Aburjania, Emaná i Naranjo.

De fet ha estat el Mirandés el primer en colpejar el marcador en la seva primera arribada sobre la porteria de Manolo Reina, en una jugada per la banda dreta on Marco Sangalli li ha guanyat la partida a Mossa per assistir a Aridane.

El 0-1 ha deixat tocat al Nàstic durant els 20 minuts que restaven per concloure la primera part.

La imprecisió ha fet acte de presència i això ha provocat que la grada no estés a l’alçada dels dos últims enfrontaments que s’han viscut al Nou Estadi, inclús després de l’expulsió d’Alain Oyarzun.

L’extrem basc ha vist dues targetes grogues -la segona per una mà claríssima que ha tallat un contraatac local- i ha deixat al seu equip amb un jugador menys quan les coses s’havien posat molt de cara per als seus interessos.

El fet de jugar amb superioritat numèrica no ha tingut l’incidència esperada ja que els granes seguien totalment desconnectats, incapaços d’arribar amb perill a l’arc de Raúl Fernández.

La manca d’intensitat i d’agressivitat amb la qual ha finalitzat la primera part no ha sigut tal amb l’inici de la segona, on els homes de Vicente Moreno han sortit decidits a aixecar el marcador.

El camí de la remuntada s’ha iniciat amb una centrada de Gerard Valentín –partit convincent el seu tenint en compte el temps que ha estat fora dels terrenys de joc- que Aburjania ha rematat al segon pal amb tota la sang freda que el caracteritza.

Amb l’empat, el tècnic valencià ha optat per treure un migcampista (Lobato) i incorporar un atacant (Aníbal Zurdo), si bé la jugada no li ha sortit com ell esperava ja que el davanter mexicà no ha gaudit de cap ocasió clara de gol.

El que sí que ha tingut l’oportunitat d’aparèixer ha estat José Naranjo, primer rematant al fons de la xarxa una bona centrada de Mossa i després robant una pilota que ha acabat convertint en el 3-1.

Abans del segon, Manolo Reina ha fet una intervenció clau negant-li el gol a l’ex davanter del Tenerife, Aridane.

Amb el ‘+2’ a l’electrònic la carta dels locals era ben clara: el contraatac.
Tant és així que el preparador de Massanassa s’ha permès la llicència de lliurar als tres atacants (Naranjo, Emaná i Aníbal) de les seves responsabilitats defensives, la qual cosa ha complicat en més d’una ocasió tant a Mossa com a Gerard Valentín –després Xisco Campos-.

En el tram final el Nàstic sí ha sigut capaç de fer-se amb el control de la pilota de la mà d’Aburjania i de Sergio Tejera, si bé Néstor Salinas ha tingut l’oportunitat de retallar diferències al transformar una pena màxima que Reina ha comès sobre Provencio.

La victòria permet al conjunt tarragoní recuperar la tercera plaça i situar-se a només dos punts de l’ascens directe que marca l’Alavés, al qual han de rebre en la darrera jornada de la fase regular.

Amb tot, el Nàstic depèn de sí mateix per ascendir de forma directa a Primera Divisió, tot i que haurà de seguir picant pedra en les sis jornades que resten. Propera parada, Almería.

Foto: gimnasticdetarragona.cat

Comentaris

avatar