El CD Mirandés es va donar a conèixer davant tot al món amb la gesta que va realitzar a la Copa del Rei del 2012 sent encara equip de la Segona Divisió B. En aquella edició, els castellano-lleonesos van decidir vestir-se  d’equip revelació i es van plantar a les semifinals del torneig després de deixar a la cuneta a tres equips de Primera com el Villarreal (3-1), el Racing de Santander (3-1) i l’Espanyol (4-4). La final estava a només un pas, però l’Athletic Club de Bilbao va ser una obstacle insuperable per al conjunt dirigit per Juan Carlos Pouso.

No obstant, la de la Copa no va ser l’única proesa que van poder celebrar al Municipal d’Anduva ja que tres mesos després van aconseguir l’ascens a Segona Divisió per primera vegada en els seus 85 anys d’història. César Caneda, Pablo Infante i Alain Arroyo van ser els noms propis de la millor temporada del club. Des de llavors, el Mirandés no ha deixat de créixer: s’ha consolidat a la divisió de plata –el descens del Real Murcia a la 2013/14 va ser clau- i ara té com a objectiu lluitar per disputar el play-off d’ascens a Primera Divisió de la mà d’un autèntic mestre en l’entramat tàctic com Carlos Terrazas.

La promoció encara és possible

El gran reclam que van utilitzar els mirandesos per atraure als jugadors que tenien en la seva agenda de fitxatges va ser la possibilitat de lluitar per l’ascens a Primera Divisió tal i com va reconèixer l’ex grana Lago Junior en una entrevista concedida a EsportsdelCamp.cat dies abans del partit corresponent a la primera volta (0-1). D’aquesta manera van incorporar a jugadors com Marco Sangalli i Alain Oyarzun (Real Sociedad), Ernesto Galán i Ion Vélez (Deportivo Alavés), Néstor Salinas (Bilbao Athletic), Aridane Cabrera (Bangkok Glass) i el propi Lago Jr, que al mes de gener va decidir apostar pel projecte que li va oferir el RCD Mallorca.

L’inici irregular de campanya dels castellano-lleonesos va començar a millorar a partir de la 8ª jornada després de golejar a l’Eleche en el seu propi estadi per 1-4. A partir d’aquí va arribar a situar-se dins de les places de promoció però va ser incapaç de consolidar-se davant el gran estat de forma dels equips punters i la seva dificultat a l’hora de sumar de tres en tres. La sortida de Lago Junior (9 gols) ha disminuït la capacitat ofensiva de l’equip, ja que la seva participació a l’hora d’arribar a l’àrea contraria resultava totalment decisiva.

A falta de set jornades per arribar al final de la fase regular, la seva situació classificatòria encara li permet somiar amb arribar al play-off ja que tot i trobar-se a la 13ª posició només està a cinc unitats de la sisena plaça. Després de visitar Tarragona els de Carlos Terrazas hauran de jugar quatre dels sis partits restants al Municipal d’Anduva, fet que pot ser determinant a l’hora de decidir la seva posició final.

El perill està en els extrems

En l’innovador sistema que ha proposat Carlos Terrazas durant tot el curs (3-3-3-1), la línea que actua darrera del punta és la que marca la diferència sobretot gràcies a Alex García i a Marco Sangalli, dos jugadors desequilibrants que en la competició domestica han marcat 6 i 5 gols respectivament.  A més a més, el primer és el millor passador de l’equip amb 6 assistències. L’altre element de l’equació és el veterà Ion Vélez, que juga de mitja punta per descarregar pilotes cap al davanter Aridane. El canari s’ha fet amb la titularitat des del primer dia aprofitant el bon cartell que manté des de la seva etapa amb el CD Tenerife. De moment, ha marcat 2 gols en els 10 partits que ha disputat.

D’altra banda, el tècnic bilbaí té a la banqueta recursos suficients com per canviar el guió d’un partit. Els centímetres de Néstor Salinas (6 gols) i la facilitat per veure porteria d’Abdón Prats (9 gols) poden decantar la partida a favor dels seus interessos. Alain Oyarzun, una de les grans esperances de la cantera de la Real Sociedad, s’està doctorant en la seva cessió al Mirandés. A l’igual que Aridane, el jove extrem basc també va arribar durant el mercat d’hivern i de moment ha participat en tots els partits excepte el primer davant el Zaragoza i l’últim contra el Numancia. En els 12 encontres que ha jugat ha marcat només 1 gol però atenció, ha repartit 4 assistències.

Foto: laliga.es

Comentaris

avatar