Portada Actualitat Cròniques Sensacions contràries (1-1)

Sensacions contràries (1-1)

Els grana encadenen quatre partits sense guanyar

0
COMPARTIR

El Nàstic de les dues cares ha tornat a aparèixer al Nou Municipal de Palamós-Costa Brava en el derbi que l’ha enfrontat a un Llagostera que ha demostrat que té arguments necessaris com per quedar-se a la categoria. Els 52 primers minuts que ha realitzat l’equip de Vicente Moreno han sigut una mostra d’autoritat total per part d’un equip conscient de que la victòria passava per jugar més amb el cap que amb el cor. El seu esforç ha tingut premi amb la diana de José Naranjo, però la reacció amb forma de canvis que ha proposat Oriol Alsina ha permès als locals empatar el marcador i acabar el partit encongint als 500 nastiquers desplaçats al terme gironí. Com en moltes altres ocasions, els grana no han tingut l’ambició de matar el duel un cop s’han avançat al marcador i han estat a punt de pagar-ho per l’empenta i les ganes que han posat els llagosterencs obligats per la seva necessitat a la taula classificatòria.

Els instants previs al xoc han deixat la primera mala noticia de la tarda amb la incompareixença  d’Achille Emaná, que finalment no s’ha recuperat de les seves molèsties i que ni tan sols s’ha pogut assentar a la banqueta. La seva absència ha motivat que Aníbal Zurdo hagi tornat a la titularitat en un onze on destacava la presència de Juan Muñiz, un jugador destinat a marcar diferències en les jugades d’estratègia. De fet, l’asturià ha llançat un lliure directe que s’ha estavellat contra la tanca defensiva i ha sigut l’encarregat d’executar un servei de cantonada que Sergio Tejera ha rematat molt a prop del pal dret de René. Aquestes han sigut les dues primeres ocasions de perill d’un Nàstic que com alertava Vicente Moreno en la prèvia del matx ha volgut ser protagonista amb el control de la possessió.

Amb Lévy Madinda, Juan Muñiz i Sergio Tejera liderant la zona de creació, l’aportació dels laterals ha permès a l’equip jugar per fora aprofitant que tant José Naranjo com Miguel Palanca s’introduïen cap al centre deixant lliure els carrils per Mossa i Xisco Campos respectivament. El treball d’Aníbal Zurdo, que ha completat la seva millor actuació des de que vesteix de grana, ha ajudat a donar sentit a la circulació de pilota. En una de les darreres accions del primer acte, Naranjo ha tingut una excel·lent oportunitat en una sortida en fals de René que l’ha permès picar la pilota per sobre tot i que finalment ha marxat molt a prop d’entre els tres pals.

El punta andalús ha sigut precisament el protagonista del 0-1 en una bona combinació d’Aníbal Zurdo que ha l’ha habilitat per definir la jugada amb l’exterior de la bota. La segona part acabava de començar i tant les sensacions com el marcador eren favorables, però llavors ha arribat la doble substitució d’Oriol Alsina que ha canviat completament el guió del partit, sobretot amb la incursió de José Carlos. L’extrem andalús s’ha situat a la banda dreta i amb la seva verticalitat i amb el seu desbordament s’ha carregat l’equip a les esquenes aprofitant que Mossa estava amonestat. Conscients del perill que podia suposar el jugador format a la pedrera del Sevilla, els visitants han donat un pas enrere per tal d’assegurar la porteria i això és que el que precisament els ha condemnat. El Llagostera s’ha fet amb el control de la pilota i ha buscat una vegada rere l’altre el carril dret per on José Carlos ha efectuat el centre que Natalio ha rematat al segon pal guanyant-li la partida a Xisco Campos.

Amb l’empat, els blaugrana s’han crescut i això ha obligat a Vicente Moreno ha moure la banqueta en busca de solucions. D’aquesta manera han entrat al partit Jean-Luc i Àlex López, que reapareixia 18 jornades després del seu últim partit. L’atacant calafellenc ha estat molt més participatiu que l’extrem ivorià, en part perquè aquest s’ha dedicat a jugar més pel centre que no pas per la banda, e inclús ha tingut una bona ocasió per marcar l’1-2, però el seu xut s’ha marxat per sobre de la porteria local. L’última bala de l’entrenador valencià ha sigut la de Xisco Muñoz, que s’ha mostrat amb moltes ganes de fer quelcom important si bé les circumstàncies del duel no eren les més idònies com perquè la seva figura pogués destacar. De fet, ha sigut el Llagostera qui ha acabat més sencer el partit amb dues grans ocasions que han requerit l’ intervenció de Manolo Reina i d’un Xavi Molina que s’ha coronat com el millor jugador del matx.

El repartiment de punts ha sigut el més just segons el que s’ha vist al llarg dels 90 minuts. El Nàstic ho ha tingut a la mà però ho ha deixat escapar quan millor li estaven sortint les coses, just quan el partit s’havia posat completament de cara. No obstant, era un evidència que el Llagostera no ho anava a posar tant fàcil quan s’estava jugant la vida i més sabent de la victòria d’un Huesca que s’ha imposat per la mínima al Carlos Tartiere, fet que permet als tarragonins situar-se al tercer esgraó de la classificació mantenint la distància de quatre unitats respecte a l’ascens directe. Amb tot, l’empat al fortí de Palamós pot arribar a ser més bo del que ha en un primer moment, però ara més que mai és imperatiu sumar els tres punts davant el CD Mirandés.

Foto: laliga.es

Comentaris

avatar