Per molt que tots els jugadors diguin que el del Llagostera és un partit més realment no és així, i no pel fet de que sigui un derbi contra el pitjor antagonista de tota la categoria, sinó pel context en el qual es produeix. El Nàstic porta tres jornades sense conèixer la victòria després d’enfrontar-se contra dos rivals directes com el Córdoba (4-4) i el Real Oviedo (0-0) i també contra un equip de la zona baixa com la SD Huesca, davant la qual va claudicar en un dels partits més deficients de tota la temporada (2-0). La nota positiva és que tot i no haver vist porteria –no per falta d’intents- en l’últim duel contra el conjunt asturià, els grana van recuperar la seva versió més efectiva amb una exhibició defensiva que va recordar a l’equip que vam veure la passada campanya a Segona B i que es va mostrar com una autèntica roca infranquejable per a la majoria de tots els seus rivals. El primer pas i el més important ja està donat però la felicitat no pot ser plena si no s’aconsegueixen retenir els tres punts, i això és el que necessita el Club Gimnàstic si vol seguir consolidant-se a la zona de play-off  i mantenir-se a prop de les dues places d’ascens directe. Guanyar és imperatiu, en cas contrari els tarragonins poden acabar el cap de setmana fora de les places de promoció, si bé la visita al Nou Municipal de Palamós-Costa Brava és una motivació extra per endur-se cap a Tarragona un victòria que pot marcar un abans i un desprès en aquest final de temporada.

“ | Vicente Moreno: El portem amb més naturalitat que l’anterior enfrontament. El dia que vam pujar a Segona, d’alguna forma si quedava algú que estava ferit ja ho va deixar a banda. Això no treu que sempre hi ha rivalitat, que crec que és bonic que hi hagi rivalitat. El partit és important per a nosaltres perquè són tres punts per seguir que necessitem sumar per seguir en la situació que estem actualment, ells necessiten sumar per poder sortir de la zona de descens i crec que és un encontre amb molts al·licients i amb molts atractius”.

Iago Bouzón i Aburjania tornen a la llista

Vicente Moreno recupera per a la causa al central gallec i a l’internacional georgià, tot i que el primer té molts números de començar el partit des de la banqueta després del nivell que va demostrar la línea defensiva composta per Mossa, Xavi Molina, Suzuki i Xisco Campos en el darrer enfrontament contra l’Oviedo. En aquest sentit, la baixa per lesió de Pablo Marí alimenta encara més la possibilitat de que els quatre repeteixin en l’onze inicial. Per la seva part, Aburjania sí compta amb opcions de ser de la partida junt amb Lévy Madinda, si bé no s’ha de descartar que el preparador valencià aposti per un 4-3-3 on Sergio Tejera o Juan Muñiz completin la zona de creació. El del Palamós és un camp molt semblant al del Huesca i segurament que el tècnic té present el 2-0 que va encaixar a l’Alcoraz en un encontre on el centre del camp va naufragar per complet. Amb aquesta variant, el sacrificat seria molt probablement Aníbal Zurdo. Els jugadors que s’han quedat fora de la convocatòria per decisió tècnica són Jordi Calavera, Manolo Martínez, Ferran Giner, Rayco García i Marcos de la Espada.

Palamós és la clau

La permanència de la UE Llagostera passa per la Costa Brava, és allà on han aconseguit el 90,62% dels punts totals que suma a la classificació i on ha de jugar cinc dels últims vuit partits que li resten per concloure la temporada. I és que és a casa on els blaugrana augmenten el seu rendiment d’una forma prou considerable com pensar que són capaços de fer el 15/15. Un dels màxims golejadors, Juanjo Expósito, ha marcat els cinc gols que acumula en el seu caseller a l’Estadi de Palamós, i això és tot un indicatiu de que l’equip d’Oriol Alsina se sent com a peix en l’aigua quan juga com a local. Per tant, el Nàstic s’ha de convertir en aquell equip camaleònic que se sap adaptar a qualsevol circumstància per contrarestar el joc directe i vertical dels llagosterencs. David Querol, que ha anotat les mateixes dianes que l’atacant de Santander, pot entrar a l’onze titular per Jesús Imáz. A la banqueta esperaran la seva oportunitat jugadors com José Carlos o Benja Martínez. En l’apartat de baixes, Fofo i Nando Quesada són les úniques absències ja que el preparador d’Arenys de Mar recupera a Jordi López i a Emilio Sánchez.

1437216_C_Gimnastic_Tarragona_SAD
Alineació probable

Foto: gimnasticdetarragona.cat

Comentaris

avatar