Portada Actualitat Cròniques El Nàstic es retroba a sí mateix (0-0)

El Nàstic es retroba a sí mateix (0-0)

Empat estèril al Nou Estadi

0
COMPARTIR

Avui hem assistit al ressorgiment del millor Nàstic dels darrers temps tot i no haver pogut sumar els tres punts davant un rival directe com el Real Oviedo, que s’ha sostingut en la gran actuació del seu porter Rubén Miño per sortit amb un punt del Nou Estadi.

Sense la victòria, la millor noticia és que l’equip de Vicente Moreno ha recuperat la solidesa defensiva amb la qual es va coronar campió del grup 3 de Segona B i posteriorment nou equip de Segona Divisió, gràcies a l’aportació de dos jugadors que no havien tingut massa protagonisme en les darreres setmanes com són Xisco Campos i Xavi Molina. Ambdós han aprofitat les absències dels dos centrals titulars –Pablo Marí i Iago Bouzón– per guanyar-se la titularitat dins d’una defensa on Mossa i Suzuki segueixen mostrant-se imperials.

Els primers minuts del Nàstic han respost al que s’espera d’aquest equip cada vegada que juga com a local; no amb cap ocasió clara però sí amb uns minuts on ha mostrat molta autoritat davant un Oviedo que s’ha refet a mesura que avançava el cronòmetre.

La sensació és la que tot aficionat podia esperar, que cap dels dos equips ha volgut arriscar més del necessari encoratjant-se cap a la porteria contrària, evitant així descobrir la seva defensa.

La primera gran ocasió del partit ha estat a les botes d’un Achille Emaná que s’ha trobat una pilota dins de l’àrea que, amb tot a favor, ha enviat a la graderia del gol de muntanya.
Tot seguit, el conjunt asturià ha tingut tres oportunitats de gol amb dues accions de Borja Valle i una de Toché, que ha enviat l’esfèric molt a prop de l’arc de Manolo Reina.
La última ocasió dels primers 45 minuts l’ha tingut el pitxitxi José Naranjo al rematar un centre mil·limetrat de Mossa que ha obligat a lluïr-se a Rubén Miño.

Al segon acte, els grana han anat clarament de menys a més i amb els canvis que ha introduït Vicente Moreno han donat un pas endavant per intentar obrir la llauna i deixar els tres punts a casa davant la millor entrada de la temporada.

Després d’una gran aturada de Rubén Miño al remat de Naranjo, el preparador valencià ha donat entrada a Aníbal Zurdo per tal de jugar un futbol molt més directe del que havia proposat amb la dupla ofensiva formada pel propi Naranjo i Achille Emaná.

L’atacant mexicà ha sigut el protagonista de dues accions que bé han pogut acabar amb l’1-0, però si en la primera no ha trobat cap company per fer la passada de la mort, en la segona s’ha deixat caure dins de l’àrea quan ho tenia tot de cara per rematar a porteria.

El matx s’estava inclinant de forma bastant clara a favor de l’equip local i Vicente Moreno ha volgut incrementar les possibilitats dels seus amb l’entrada de Jean-Luc i de Juan Muñiz, que ha tingut més incidència que el jugador de la Costa d’Ivori gràcies al guant que té al seu peu esquerra a l’hora d’executar les jugades a pilota aturada.

De fet, una de les millors ocasions del Nàstic ha estat un lliure directe des de la banda dreta que ha exigit novament a un Rubén Miño que en el servei de cantonada posterior ha refusat el cop de cap d’Aníbal.

Ja en el temps afegit Héctor Verdés ha estat expulsat per doble amonestació tot i que això no ha tingut cap incidència en el resultat final d’un encontre que deixa a tots dos equips tal i com estaven abans d’iniciar-se la jornada, si bé han retallat un punt tant al Leganés com a l’Alavés a l’hora que veuen com el Zaragoza, l’Elche i l’Alcorcón s’apropen molt perillosament.

Com era d’esperar la situació no deixa d’igualar-se, però el més important és que el Nàstic segueix sense caure en un dels duels més directes que li queden en aquest tram final de campionat, i que avui ha recuperat la seva versió més fiable en quant a l’aspecte defensiu, un tema que havia empitjorat en les últimes jornades i que li ha costat més d’un punt.

La cita de la propera setmana al camp del Llagostera ha de convertir-se en una bona oportunitat per fer bo el punt aconseguit en una matina d’autèntic futbol.

Foto: gimnasticdetarragona.com

Comentaris

avatar