El 31 de maig del 2015 serà recordat com el dia en el qual el Real Oviedo  va tornar al futbol professional dotze anys després de la seva última temporada a la Segona Divisió A després de derrotar a un altre històric com el Cádiz. El mateix dia, i unes hores abans, el Nàstic es convertia en el primer campió de grup en ascendir a la categoria de plata derrotant per 3-1 a la SD Huesca. La magnitud del club i la història de l’entitat provoca que l’ascens de l’equip asturià sigui molt més especial perquè no en va és el 17è club amb més temporades a la lliga de les estrelles amb un total de 38, mentre que el quadre tarragoní només ha militat 4 campanyes a la màxima divisió nacional.

“ | Vicente Moreno: És un equip –referint-se al Real Oviedo- que està fent la mateixa temporada que nosaltres amb els mateixos condicionants en quant a que també és un nouvingut i està fent una temporada en la qual inclús ha estat moltes més vegades per sobre de nosaltres. Per tant, és un partit d’exigència”.

La tasca que realitzi el conjunt grana en els propers anys serà concloent per determinar si aquella matinal de futbol que es va viure al Nou Estadi ha de ser recordada com a un punt d’inflexió per a la història del club, i un hipotètic ascens a Primera Divisió seria un argument amb molt de pes. Per aconseguir aquest objectiu, els de Vicente Moreno primer hauran de treure’s de sobre al conjunt carbayon, amb el qual rivalitza per endur-se el títol d’equip revelació a final de temporada. I és que tot i ser dos dels nouvinguts a la categoria, ambdós equips es troben en una posició de privilegi dins de les places de promoció i molt a prop de l’ascens directe quan resten nou jornades per a la conclusió del campionat. Al final pot ser tots dos es queden amb la mel als llavis, però segur que no els importaria seguir agafats de la mà per recórrer el camí que els pot fer tornar a l’elit del futbol mundial.

Canvis obligats a la defensa

No eren pocs els que demanaven que Vicente Moreno introduís alguna variació a l’eix de la defensa davant el cúmul d’errors que han protagonitzat tant Pablo Marí com Iago Bouzón, especialment en les dues últimes jornades de lliga. Doncs bé, tots dos causen baixa i fan que el tècnic valencià hagi d’apostar per dos baluards defensius com Xavi Molina i Xisco Campos a falta de conèixer si aquest últim ha d’actuar com a central o com a lateral dret. Qui tampoc està a disposició de l’entrenador de Masanasa és el migcampista georgià Giorgi Aburjania, que va patir una forta contusió en l’entrenament de dimecres. El seu substitut és un Sergio Tejera que després de no poder jugar contra el Córdoba va ser suplent a en la derrota a l’Alcoraz on el Nàstic va posar punt i final a la ratxa de dotze partits sense perdre.

Però si alguna cosa cal recordar és que l’equip grana encara no coneix el que es caure derrotat dues vegades seguides en el present exercici, una dada que ja hem explicat en més d’una ocasió però que resulta molt efectiva per mantenir els ànims d’una afició nastiquera que ha de tornar a abarrotar les grades del Nou Estadi per tal de crear una atmosfera màgica que contagi als jugadors tal i com va succeir davant el Córdoba.

Sense el millor assistent

El Real Oviedo arriba a Tarragona amb l’objectiu d’emportar-se un resultat positiu que li permeti consolidar-se a la tercera posició a la espera d’una ensopegada dels dos líders de la categoria. Per aconseguir-ho han de millorar la seva última actuació a domicili després de caure per 2-1 al camp del Bilbao Athletic i han de fer-ho sense un dels jugadors més determinants de la plantilla, Néstor Susaeta. L’extrem basc, el millor passador del campionat amb 14 assistències, es perd el duel per sanció a causa de la doble amonestació que va veure contra el Numancia. A la seva absència s’afegeixen les més que probables de Mamadou Koné (esquinç acromioclavicular a l’espatlla esquerra), tercer màxim golejador de l’equip amb 6 gols i un dels botxins del Nàstic en el partit de la primera volta al Carlos Tartiere, d’Héctor Font (tendinitis rotuliana al genoll dret) i de l’internacional islandès Diegui Johannesson (contusió forta al peroné esquerra). Sense el primer, Miguel Linares és el favorit per acompanyar a Toché (16 gols) a la punta d’atac. Per altra banda, Héctor Verdés torna a la convocatòria.

Si abans parlàvem de la última derrota a domicili, no podem deixar de profunditzar en la dinàmica que porta l’equip asturià lluny del Principat. Si amb Sergio Egea portaven sis encontres sense guanyar amb cinc empats i una derrota, la situació no ha variat molt amb David Generelo. L’ex grana ha perdut els dos partits que ha dirigit fora de casa si bé ha guanyat els dos que ha disputat davant l’afició carbayona.

1434380_C_Gimnastic_Tarragona_SAD

Foto: realoviedo.es

Comentaris

avatar