Pocs ho recordaran però José Verdú Nicolás, més conegut com Toché, va sorgir de la pedrera de l’Atlético de Madrid on va coincidir amb tot un emblema de l’entitat matalassera com ho és el seu actual capità Gabi Fernández. Ambdós són de la mateixa quinta (del 83) i van jugar al filial del conjunt madrileny junt amb altres mites com Juanma Ortíz, Manu del Moral o José Ignacio Zahínos. Després de passar per Numancia, Hércules, Valladolid i Albacete, el davanter murcià va explotar com a golejador en les dues temporades que va estar al Cartagena amb 39 goles en 77 partits. Les seves xifres van atraure l’atenció d’un Panathinaikos amb el qual va anotar 25 dianes en 61 partits abans de tornar al futbol espanyol de la mà del Deportivo de la Coruña, amb el que va aconseguir l’ascens a Primera Divisió. La següent parada i molt probablement la última de la seva carrera era per jugar al Real Oviedo, on està demostrant que tot i els seus 33 anys segueix sent un killer de l’àrea amb les 17 dianes que ha marcat en el present exercici. De cap, amb el peu esquerra, amb el peu dret… ha marcat gols de tots els colors.

El millor soci de Toché és Néstor Susaeta, un jugador que no estarà a disposició de Generelo pel desplaçament a Tarragona. L’extrem basc, que va arribar ara fa tres temporades per tornar a l’Oviedo al futbol professional, és el segon jugador que més partits ha jugat aquesta temporada marcant 8 gols i donant 14 assistències que li converteixen en el millor passador de tota la categoria. Sense ell, els asturians perden a una peça clau a l’hora de penjar pilotes a l’àrea i a un magnífic llançador de faltes directes. Mamadou Koné (6 gols) és l’altre jugador a tenir en compte en una parcel·la ofensiva on també destaquen Borja Valle i Miguel Linares, ambdós amb 5 gols.

Comentaris

avatar