Una generació sencera de carbayons no havien vist al seu equip militar a la Segona Divisió en tota la seva vida. Els problemes econòmics i la posterior denuncia dels jugadors a causa dels impagaments per part del club van provocar que tot un històric com el Real Oviedo, que havia militat 38 temporades a la màxima categoria, descendís per primera vegada a Tercera Divisió. El pas per les categories més modestes del futbol estatal no va ser precisament un passeig de roses, doncs la tèrbola situació institucional de l’entitat impedia que el club evolucionés tant en l’aspecte econòmic com en l’esportiu fins que Carlos Slim, la segona persona més rica del món com així afirma la revista Forbes, va decidir desembarcar a la capital asturiana amb l’objectiu de reflotar una institució que per la seva magnitud i sobretot, per l’amenaça de desaparèixer, no es podia permetre jugar ni una sola temporada més fora del futbol professional.

Dit i fet. Amb una de les millors plantilles de tota la categoria i sota la direcció de l’entrenador argentí Sergio Egea, els blaus van proclamar-se campions del seu grup i van superar la primera ronda de la eliminatòria de campions davant un altre històric com el Cádíz gràcies al gol de David Fernández en el partit de tornada disputat al Ramón de Carranza. El cop de cap del central madrileny va fer embogir a una afició que sens dubte és una de les més grans de tot el panorama nacional, una afició que ha sigut el principal suport del club en els moments més complicats pels que ha tingut que travessar en la darrera dècada. Enguany, l’objectiu és el de donar el salt a la Primera Divisió i recuperar el lloc que li pertoca després de tants anys de patiment i de incentidumbre.

 

Comentaris

avatar