Desconnectats (2-0)

Mal partit i derrota del Nàstic a l’Alcoraz

0

Punt i final a la bona ratxa del Nàstic. Els tarragonins, que han realitzat un dels pitjors partits de tota la temporada, han vist com el Huesca ha acabat amb la sèrie de 12 partits sense perdre que li havia servit per consolidar-se dins de les posicions de play-off i per aproximar-se a les places d’ascens directe. Els gols de Christian Fernández i de Alexander González han fet justícia a la superioritat del conjunt aragonès, que ha tingut el partit sota control durant els 90 minuts. Ni el retorn del pitxitxi Naranjo ni les variants que ha fet Vicente Moreno durant el matx han servit per canviar el guió d’un encontre en el qual l’eix de la defensa ha tornat a tindre una actuació desafortunada.

Durant la primera part els grana s’han vist superats pel plantejament tàctic que ha disposat Juan Antonio Anquela per tal de desconnectar als jugadors de més incidència com José Naranjo o Achille Emaná. El camerunès, totalment imprecís durant els primers 45 minuts, ha tingut que baixar fins al centre del camp per tal de poder tocar alguna pilota que pogués fer sortir a l’equip cap al camp contrari.

El gran problema del Nàstic ha sigut a l’hora de gestionar les transicions defensives després de perdre la pilota, una basa que el Huesca ha sabut explotar per crear fins a tres ocasions de gol en els primers 10 minuts amb un xut de Darwin Machís que ha rebotat contra l’estomac de Iago Bouzón, amb un lliure directe de Fran Mérida que ha obligat a lluir-se a Manolo Reina i amb un darrer intent de Samu Sainz que s’ha estavellat contra un defensa visitant just abans de la jugada del 1-0 on Christian Fernández ha recollit un rebot de Suzuki per batre per baix al porter malagueny. El gol ha vingut precedit, tal com va succeir el passat diumenge, d’un centre lateral que Bouzón no ha encertat a refusar.

Amb el marcador a favor, els locals han insistit encara més en la idea amb les línies de joc molt juntes i sense deixar cap espai on els atacants tarragonins poguessin donar-li velocitat a la pilota. Darwin Machís i Alexander González eren les cartes amb les que castigaven a la desencertada defensa visitant. Els dos extrems veneçolans han sigut els grans culpables de que Suzuki i Mossa no s’atrevissin a recórrer pels laterals, fet que ha limitat moltíssim les ofensives d’un Nàstic que ha tingut la possibilitat d’empatar precisament en un centre del lateral valencià que Jean-Luc, condicionat per la seva estatura, no ha encertat a rematar davant la porteria de Leo Franco.

Moviments al temps de descans

Vicente Moreno s’ha donat compta que mantenir la idea dels darrers partits no era una opció per intentar donar-li la volta al marcador davant la bona tasca defensiva que ha realitzat el Huesca, i per això ha donat entrada a Sergio Tejera en substitució d’un Aníbal Zurdo totalment desaparegut en els primers 45 minuts. Amb el migcampista barceloní sobre la gespa, l’objectiu era el de poblar el centre del camp i permetre que la pilota circulés amb molta més fluïdesa. I el cert és que ha funcionat, doncs el Nàstic s’ha fet amb el control del partit tot i que això no li ha permès arribar amb perill a la porteria de Leo Franco, si bé José Naranjo ha tingut l’oportunitat de cavalcar per la banda esquerra de l’Alcoraz en un dels pocs contracops dels que ha pogut gaudir l’extrem andalús. L’ex jugador del Recreativo de Huelva ha estat el segon jugador en ser substituït per un Xisco Muñoz que no ha tingut la incidència esperada. De fet, un minut després de que sortís ha arribat el definitiu 2-0 en una jugada en la qual ni Mossa ni Pablo Marí s’han entès per seguir la marca d’un Alexander González que ha definit amb l’exterior de la bota davant la sortida desesperada de Manolo Reina.

Amb el partit costa amunt, Vicente Moreno ha optat per donar entrada a Juan Muñiz en lloc d’Aburjania. L’asturià ha tingut una de les millors ocasions del conjunt grana en un llançament que ha obligat la estirada de Leo Franco poc abans de que Jean-Luc es trobés sense esperar-ho una pilota refusada pel veterà porter argentí que ha acabat marxant fregant el pal dret de la porteria. Els darrers minuts han servit per veure un canvi de sistema que el preparador valencià no utilitzava des de les primeres jornades de lliga passant a jugar amb una defensa de tres (Suzuki-Pablo Marí-Bouzón) i amb Mossa fent pràcticament d’extrem.

La derrota fa baixar al Nàstic un esgraó a la taula classificatòria en detriment d’un Real Oviedo al que ha de rebre el proper diumenge en un partit on els tarragonins estan obligats a guanyar per no veure’s despenjats de l’ascens directe, posicions que al final d’aquesta jornada queden a cinc punts de distància a causa de la victòria del Leganés i de l’empat de l’Alavés. De cara a l’enfrontament de la propera jornada és molt possible que veiem alguns canvis en l’onze de Vicente Moreno, i un d’ells és obligat ja que amb la d’avui Iago Bouzón ha vist la seva cinquena targeta groga i per tant haurà de veure el partit des de la grada.

Foto: laliga.es

Comentaris

avatar