Al llarg de tota una vida, qualsevol aficionat que s’apreciï pot presumir d’haver viscut mil i un desplaçaments al costat del seu equip. Viatges que han acabat amb aquell somriure maquiavèl·lic que fan de la tornada un plàcid trajecte mentre recrees al teu cap els gols de la victòria, o que han finalitzat amb un sabor amarg després de presenciar una derrota que no fa més que endurir cada un dels quilòmetres que has recorregut sis hores abans i que ara es fan eterns.

Els partits fora de casa són el que són, una loteria, però ningú pot discutir que són els millors. Et permeten sortir de la rutina visual que repeteixes diumenge sí diumenge no, i et donen la possibilitat de conèixer nous indrets i, el que és més important, nous restaurants on fer la prèvia del partit.

Coincideix que el primer desplaçament d’un servidor va ser a Huesca, allà per la temporada 2008/09, i reconec que no va ser un bon debut lluny del Nou Estadi.
Aquell dia el Nàstic va deixar escapar una renda d’un 0-2 (Campano, Víctor Casadesús) per acabar claudicant amb un gol de Rubén Castro al temps afegit, encaixant la primera i única derrota que ha conegut a l’Alcoraz. La resta de visites s’han saldat amb una victòria i tres empats, l’últim el de la temporada passada on Vicente Moreno va demostrar ser tot un estratega quan hi ha una eliminatòria de per mig.

Enguany, l’objectiu no és molt diferent al de llavors i sí al de la meva primera vegada, però en aquesta ocasió els tres punts que hi ha en joc poden ser vitals per a una causa tant gran com és el poder jugar a Primera Divisió.

El retorn del pitxitxi

Tot i venir de marcar quatre gols davant el Córdoba, els grana celebren el retorn de José Naranjo, el jugador més desequilibrant dins la parcel·la ofensiva amb permís d’un Achille Emaná amb el qual s’entén a les mil meravelles a l’hora de realitzar aquelles accions tant ràpides i trepidants que posen en peu a tota la parròquia nastiquera.

L’atacant andalús torna a la convocatòria després d’haver complert un partit de sanció per acumulació de targetes i tot apunta que entrarà directament a l’onze titular que Vicente Moreno disposi sobre el terreny de joc de l’Alcoraz. D’altra banda, el rol inicial de Sergio Tejera és una autèntica incògnita tenint en compte el bon moment pel que travessen tant Lévy Madinda com Giorgi Aburjania.

De fet, l’alineació en si mateixa ja és un gran interrogant perquè després de molt de temps el tècnic valencià pot comptar amb tots els membres de la plantilla. Amb Álex López i Gerard Valentín recuperats, el de Massanasa s’ha de trencar el cap, no només per dissenyar l’equip inicial sinó també per fer la convocatòria de 18 jugadors.

Els dubtes que generen Pablo Marí i Iago Bouzón, el gran estat de forma de Cristian Lobato i l’impacte que va tenir Miguel Palanca en el xoc davant el Córdoba són algunes de les coses a tenir en compte a l’hora de pensar en un possible onze titular.

El Huesca amb baixes importants a la defensa

Els aragonesos afronten la primera de les deu finals que els hi queden per intentar salvar la categoria, amb tres absències importantíssimes que afecten directament a la seva defensa.

Iñigo López, que ha disputat 24 partits, i Carlos David, que n’ha jugat 30, causen baixa per sanció mentre que el lateral Christian Fernández és dubte fins a última hora. Amb tot, Antonio Anquela es veu obligat a improvisar una defensa de circumstàncies per tal d’afrontar amb les màximes garanties la visita d’un Nàstic que en el partit de la primera volta es va imposar per un resultat de 2-0. A més a més, el migcampista camerunès Franck-Yves Bambock també es perd el partit per acumulació de targetes mentre que Mikel Arruabarrena està pràcticament descartat.

La bona noticia per al tècnic andalús és el retorn de Juan Aguilera i del veterà Leo Franco, que en les últimes setmanes no s’ha pogut entrenar amb la resta dels seus companys per culpa d’una lesió als isquiotibials. Si no hi ha cap contratemps d’última hora, el porter argentí serà de la partida en detriment d’Óscar Whalley.

Com ja vam advertir en l’anàlisi que vam publicar sobre la SD Huesca, Fran Mérida (5 gols) i Darwin Machís (9 gols i 5 assistències) són els jugadors més perillosos d’un equip que de no guanyar podria acabar la jornada dins de les places de descens.

 

1431658_C_Gimnastic_Tarragona_SAD
Probable onze inicial

Foto: marca.com

1
Comentaris

avatar
+ Nous + Antics + Votats
jdmolina
jdmolina

Suzuki a la banqueta?