COMPARTIR

Si algú tenia cap dubte, després del partit d’avui qualsevol pregunta ha quedat absolutament aclarida. El Nàstic s’ha acabat de destapar com un ferm candidat a l’ascens amb una exhibició impròpia d’un equip que acaba de pujar des de la Segona B, un equip que ha demostrat al món que quan les coses es fan bé tot és possible, un equip que ha superat en joc a tot un Córdoba que ve de jugar a l’elit del futbol mundial, un equip que ha sigut capaç de refer-se fins a quatre vegades després d’encaixar gol, un equip que avui ha acabat d’enterrar a tots els haters que dubtaven del seu futbol i dels seus mèrits per competir en una categoria com la Liga Adelante. Tot això ho ha aconseguit sense la necessitat de guanyar un partit que s’ha transformat en una autentica bogeria on qualsevol dels dos contingents ha pogut emportar-se el gat a l’aigua.

L’equip de Vicente Moreno ha quallat un dels partits més espectaculars de tota la temporada en el primer dels cinc duels directes que ha d’afrontar d’aquí a que acabi la temporada al Nou Estadi. La visita del Córdoba era una autentica prova de foc per confirmar que aquest equip no només aspira al play-off, sinó que també aspira l’ascens directe junt amb l’Alavés, el Leganés i molt probablement el Real Oviedo.

Amb l’alliberament que suposa haver complert amb l’objectiu primordial del present exercici, el Nàstic ha sortit decidit a donar un cop sobre la taula imposant un ritme frenètic que el conjunt cordovès ha sigut incapaç de frenar fins que Francisco Manuel Arias ha patit un Déjà Vu i s’ha inventat una pena màxima de Jean-Luc que Fidel Chaves ha castigat amb el 0-1. El gol ha fet rugir a les 10.000 ànimes que s’han donat cita al Nou Estadi per esperonar a uns jugadors que no s’han enfonsat en cap moment i que han reaccionat amb una gran jugada individual del propi Assoubre que Cristian Lobato ha ajustat al pal esquerra de Razak.

Achille Emaná ha tirat del carro des del primer minut del matx, i tot i el gol inicial de l’equip dirigit per Jose Luis Oltra no ha deixat d’exhibir la magnitud de la seva figura. El camerunès, en una bona combinació amb Aníbal Zurdo, ha assistit amb una magnífica assistència perquè l’atacant mexicà aconseguís el seu primer gol amb la samarreta grana amb una definició d’autèntic killer de l’àrea. Poc després ha sigut el propi Emaná qui ha estat a punt de capgirar el marcador amb un lliure directe que ha obligat a lluir-se a l’arquer visitant.

El centre del camp local s’ha imposat clarament al visitant gràcies a la potencia d’Emanà, a la lluita de Lévy Madinda i a la qualitat d’un Cristian Lobato que ha realitzat la seva millor participació des de que va arribar a Tarragona. El que no ha estat al mateix nivell que en els partits anteriors ha sigut un Giorgi Aburjania que ha acusat els compromisos internacionals, una cosa que no ha fet l’estrella del quadre visitant Florin Andone. El davanter romanès ha demostrat perquè és un dels millors golejadors del campionat amb un hat-trick estel·lar.

La primera diana de l’ex jugador del Castellón ha arribat en un centre des de la banda dreta on s’ha anticipat a tota la defensa local per batre a Manolo Reina. La resposta del Nàstic ha sigut pràcticament immediata amb un golàs espectacular de Cristian Lobato empalmant una pilota des de la frontal de l’àrea. La eufòria que ha provocat el 2-2 ha sigut efímera, ja que Florin Andone ha aprofitat una relliscada de Iago Bouzón per definir un immerescut 2-3 amb el qual s’ha arribat al temps de descans després d’uns últims cinc minuts d’escàndol futbolístic.

A la represa, el Nàstic ha seguit controlant el ritme del partit però no ha sigut capaç de castigar a un Córdoba que descaradament ha buscat la carta del contraatac. De fet, la jugada li ha estat a punt de sortir bé quan Andone ha fet emmudit a la parròquia nastiquera estavellant la pilota al pal esquerra de Reina. Després de l’ensurt, els grana han sigut capaços de restablir les taules al marcador a la sortida d’un corner que ha executat Juan Muñiz i que Miguel Palanca s’ha encarregat d’enviar al fons de la xarxa per fer embogir a una afició que ha confiat en una remuntada que s’ha tornat a complicar quan el dorsal ’10’ dels visitants ha superat de cap a Iago Bouzón aprofitant un gran centre de Fidel Chaves.

El 3-4 ha semblat l’estocada definitiva per un Nàstic que ja havia igualat fins a tres desavantatges, però si una cosa té aquest equip és que no dóna cap partit per perdut sigui quines siguin les circumstàncies. El caràcter i l’entrega dels jugadors s’ha fusionat amb el suport i la fe d’una afició que no ha parat d’animar durant els 90 minuts i el resultat ha sigut la diana d’Achille Emaná al transformar la pena màxima que Deivid ha comès sobre Aníbal Zurdo. El central canari ha vist la segona targeta groga en aquesta acció i ha deixat al seu equip amb un jugador menys en els últims cinc minuts d’un duel que tot i la insistència local i a un contracop visitant ha finalitzat amb un marcador de 4-4 que deixa als grana a dos punts de l’ascens directe i amb un +4 sobre l’Osasuna -7è classificat-.

Foto: Gimnàstic de Tarragona

Comentaris

avatar