Un repte a l’alçada dels autèntics gladiadors

El Nàstic no guanya al Córdoba al Nou Estadi des de la temporada 2001/02

0

Han passat més de 10 anys des de que el Nou Estadi va presenciar la última victòria del Nàstic davant un Córdoba que ha puntuat en les seves últimes nou visites al feu tarragoní. El darrer triomf dels grana data de la temporada 2001/02, una temporada en la qual van descendir a Segona B junt amb el Real Jaén, el Levante i l’entranyable Extremadura. Aquella mateixa campanya, la divisió de plata comptava amb equips tant mítics com el Burgos, el Badajoz, el Poli Ejido o el Xerez, mentre que els tres clubs que van pujar a la màxima categoria van ser l’Atlético de Madrid, el Racing de Santander i el Recreativo de Huelva. Antoni Pinilla va ser l’únic golejador d’aquell duel entre tarragonins i cordovesos, un enfrontament que s’ha repetit tretze vegades amb un balanç de tres victòries, quatre derrotes i sis empats si parlem en clau grana. El repte és majúscul, però aquest Nàstic de Vicente Moreno està més que capacitat per posar punt i final als saquejos del Córdoba i seguir somiant amb la Primera Divisió.

Sense Tejera i Naranjo però amb els internacionals

Els grana afronten el duel amb dues baixes de pes tant en el centre del camp com a la davantera amb les absències de Sergio Tejera i José Naranjo, ambdós sancionats després de veure la 5ª targeta groga en l’enfrontament de la passada jornada contra el Numancia. Si bé el retorn de Giorgi Aburjania i Lévy Madinda pot solucionar la vacant que deixa el migcampista barceloní, més complicat sembla substituir al pitxitxi de l’equip. Més enllà dels 9 gols que ha marcat durant tot el campionat, la sensació és que el Nàstic perd al jugador més en forma de l’equip junt amb Achille Emaná, flamant millor jugador del mes de març a la Liga Adelante. I és que l’atacant andalús ha sigut clau en els darrers partits marcant dos gols i donant dues assistències, la última la que precisament li va brindar al camerunès per derrotar al conjunt de Jagoba Arrasate.

“ | Vicente Moreno: Tinc diverses solucions, el qual vol dir que tinc diversos dubtes per decidir. Es evident que Jose (Naranjo) està sent un jugador important en tot el temps que portem i trobar-li substitut sempre és difícil… No hi ha dues persones iguals, ni en el personal ni en el professional. No hi ha dos jugadors que ho facin tot exactament igual, per tant sempre hi ha varietat en el que veiem. És un jugador important que no estarà però entrarà un altre i farà coses semblants o diferents però del mateix nivell”.

Amb el millor artiller a la grada, no és descabellat pensar que Vicente Moreno pugui tornar a recuperar la figura del ‘9’ amb Aníbal Zurdo o inclús amb un Marcos de la Espada que porta dos partits consecutius quedant-se fora de la convocatòria. Menys factible sembla la carta d’Álex López, que de la mateixa manera que Gerard Valentín ja s’ha posat a les ordres del tècnic valencià després de deixar enrere les seves respectives lesions. De totes maneres tampoc es pot descartar que Emaná continuí sent la referència amb Juan Muñiz/Lobato y Jean-Luc a les bandes per davant d’un trivot format per Xavi Molina, Madinda i Aburjania.

Jose Luis Oltra en el punt de mira

El Córdoba arriba a la cita en un dels pitjors moments de la temporada. A part de només haver aconseguit un punt dels últims nou en joc, la dinàmica global de les darreres onze jornades no convida precisament a l’optimisme en quant al futur del preparador valencià. Amb els mals resultats que està obtenint al Nuevo Arcángel, els cinc partits sense perdre que ha sumat a domicili són l’únic argument que el mantenen al capdavant de l’equip. És per això que un mal resultat davant el Nàstic podria provocar la seva destitució, ja que de ser així el conjunt andalús té molts números d’acabar el cap de setmana fora de les places de play-off.

D’altra banda, Oltra s’ha de trencar el cap per formar el centre del camp a causa de les absències de Víctor Pérez, Nando García (lesió) i Eddy Silvestre (sanció) i als problemes físics que arrosseguen Carlos Caballero i un Luso Delgado que si entra a la convocatòria ho farà havent completat només un entrenament en tota la setmana. Davant aquest panorama, el ex entrenador del Deportivo i del Tenerife ha assajat amb Deivid fent de pivot, i és molt probable que formi a la medul·lar per darrera de Markovic i Carlos Caballero. Amb tot, Rafa Gálvez i Jonathan Bijimine es disputen un lloc a l’eix de la defensa per acompanyar a Héctor Rodas.

No tot són males notícies pel Córdoba, doncs el porter titular Razak Brimah i el pitxitxi Florin Andone (13 gols) tornen a estar a disposició de Jose Luis Oltra per a la batalla que es disputa al coliseu grana. Tots dos es van perdre el darrer compromís contra l’Alavés pels seus compromisos internacionals i la seva presència és més que fonamental per intentar emportar-se els tres punts cap a casa.

 

1428857_C_Gimnastic_Tarragona_SAD
Alineació probable

 

Foto: diaridetarragona.com

Comentaris

avatar