Quan la passió per un equip es converteix en bogeria

L’ànalisi del rival: Córdoba CF

La temporada passada el Córdoba no va poder mantenir la categoria a Primera Divisió, però sí va demostrar que té una afició de bandera que converteix cada partit el Nuevo Arcángel en una autèntica festa del futbol, cantant l’himne del club a capella i aconseguint que des de casa l’espectador neutral també s’envalenti a entonar el ritme d’una cançó que li resulta aliena però pròpia a la vegada.

La massa cordovesa és el patrimoni més important d’un equip que cada cop que juga a casa ho fa amb un jugador més, doncs l’assistència a l’estadi és una de les més altes de tota la categoria junt amb les del Sadar, la Romareda i el Carlos Tartiere.

Es diu que un equip no és res sense la seva afició i probablement sigui cert, però també ho és que a vegades és el propi equip el que ha d’estirar a la seva gent per tal d’enganxar-la i animar-la a acudir al camp.

Això és el que ha aconseguit el Córdoba en els darrers temps des de que va retornar a la divisió de plata la temporada 99/00, després de 18 campanyes passejant-se pel futbol no professional.
Des de llavors ha militat sempre a la Segona Divisió, excepte les temporades 2005/06 i 2006/07, en les quals va tornar al pou de la 2ªB.

En aquesta darrera va ascendir novament a la segona divisió del futbol estatal i des de llavors s’ha consolidat com un dels equips més importants de la categoria jugant dues promocions d’ascens, la última la que els va portar a Primera.
Enguany, l’objectiu del club és el de recuperar ràpidament una plaça a la lliga de les estrelles per tal de seguir reforçant un projecte que li està donant molts bons resultats.

Molts dubtes de cara al tram final

El Córdoba s’havia mostrat com un dels equips a batre en el primer terç de la temporada. Des que es van situar en posicions d’ascens directe a la 8ª jornada, els verd-i-blancs van estar 15 dates consecutives batallant per la primera plaça, primer amb l’Osasuna i posteriorment amb l’Alavés. Inexplicablement, a partir del 22è cap de setmana de competició van patir una davallada important que els va fer caure a les posicions de play-off, i ara mateix es troben a un pas de quedar-se fora de la promoció a causa de la igualtat que hi ha a la categoria.

L’equip de José Luis Oltra només ha sigut capaç d’obtenir dues victòries en les 10 últimes jornades. Amb cinc derrotes consecutives al Nuevo Arcángel, els resultats a domicili són els que estan salvant la cara d’un equip que ha puntuat en els quatre últims partits que ha jugat de visitant, amb dos empats (Alcorcón i Numancia) i dues victòries (Bilbao Athletic i Ponferradina).

Un mal resultat davant el Nàstic podria provocar la destitució del tècnic valencià, ja que el Córdoba es quedaria a set punts d’un ascens directe que també pot marcar l’Alavés amb un +9.

El gol parla romanès

Florin Andone és el davanter més letal del que disposa el Córdoba en el present exercici. L’atacant de 23 anys va aterrar la temporada passada al Nuevo Arcángel i ja a Primera Divisió va demostrar ser un dels jugadors amb més futur de l’equip amb 5 gols.

Enguany, en una categoria inferior com és la Liga Adelante, l’atacant de Botoșani porta 13 dianes en 26 partits, un d’ells el que li va marcar al Nàstic en el partit de la primera volta. El romanès és el quart màxim golejador del campionat només per darrera de Sergio León, David Rodríguez i Toché.

El seu millor soci dins del terreny de joc és Fidel Chaves, jugador format a la pedrera del Recreativo de Huelva. L’extrem andalús va arribar per formar part de la plantilla que va jugar a Primera després de deixar l’Elche, equip amb el qual va pujar i va debutar a la màxima categoria. A dia d’avui és un dels jugadors més importants del club no només pels 8 gols que ha marcat, sinó també pel que aporta a l’hora d’atacar, gràcies a la seva velocitat i a la gran arrancada que té i que li permet deixar enrere als seus marcadors.

L’imponent Xisco Jiménez (7 gols), l’imberbe Raúl de Tomás (4 gols) i el veterà Pedro Ríos (3 gols) són els altres jugadors a tenir en compte en un Córdoba que ha puntuat en les seves últimes sis visites al Nou Estadi amb cinc empats i una única victòria.

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here