Si seguim les estadístiques dels darrers dos últims anys a la Segona A, el Nàstic en tindria prou amb 10 punts més per assegurar-se jugar enguany la promoció d’ascens a la Primera Divisió.

I és que des de la temporada 2011/12, els punts necessaris per quedar com a mínim sisè a la classificació han estat cada vegada menys. Cas apart són els punts que es necessitarien per mantenir l’actual posició, la tercera.

Sense anar més lluny, el Girona de Pablo Machín l’any passat va acabar en aquesta tercera posició sumant la imponent xifra de 82 punts, empatant amb l’Sporting però havent-se de conformar amb la tercera posició al darrer partit per culpa del gol-average amb l’equip asturià.

Però el darrer dels classificats per jugar play-off no ha necessitat històricament tants punts. Dels darrers 5 anys, la xifra més alta la va aconseguir el Córdoba la temporada 2011/12 (coincidint amb el malhaurat descens del Nàstic a Segona B) amb 71. A partir d’aquí, en les següents temporades aquesta xifra ha anat baixant; a la 2012/13 Las Palmas va aconseguir la sisena plaça amb 66 punts, a la 2013/14 ho va fer novament el Córdoba amb 61 (aprofitant-se de la tercera plaça del Barça B, que va haver de renunciar al play-off) i ara fa un any va ser el Zaragoza qui va entrar-hi amb 61.

Cal remarcar que enguany, a falta d’onze jornades per concloure el campionat, aquesta xifra fa pensar que serà lleugerament superior, ja que queden encara 33 punts en joc i el sisè classificat actualment torna a ser el Córdoba amb 47 punts.

Comentaris

avatar