Ni en el millor dels seus somnis el nastiquer més optimista hagués pogut imaginar que a falta de dotze jornades per arribar a la conclusió de la fase regular el seu equip estigués virtualment salvat (+17 sobre el descens) i en disposició de sentir-se per una nit de Primera Divisió.

Se’ns dubte, aquest seria un premi absolutament merescut tant per la gestió esportiva i econòmica que la directiva, encapçalada per Josep Maria Andreu i amb el suport de Promosport, ha instaurat al club com pel dolor i la paciència amb la qual ha hagut de conviure l’afició en les últimes temporades.

És possible que un cop finalitzi la jornada el Nàstic es trobi fora de la segona posició, inclús dels play-off, però això no podrà evitar que la parròquia grana senti la mateixa sensació que va experimentar ara fa deu anys amb el miraculós ascens a la lliga de les estrelles.

El Numancia, que apura les seves opcions d’arribar a la promoció, és l’obstacle que ha de superar el conjunt tarragoní si vol fer sentir a la seva gent l’aroma de Primera encara que només sigui per unes hores.

El ‘virus’ FIFA arriba a Tarragona

Davant el repte que suposa arrabassar la segona plaça a l’Alavés, Vicente Moreno no pot comptar amb dos jugadors capitals dins de la plantilla com són Giorgi Aburjania i Lévy Madinda. Ambdós es troben amb els combinats nacionals de Georgia i Gabón respectivament i per tant causen baixa per l’encontre d’aquest cap de setmana contra el Numancia.

Fabrice Ondoa, que comparteix el rol de segon porter junt amb Alberto Varo, també està citat amb la selecció de Camerun tot-hi que la seva absència no és tant important com la dels dos primers.

Tant el georgià com el migcampista cedit pel Celta de Vigo s’han convertit en dos peces fonamentals en els plans del preparador de Massanassa, i el cert és que la seva irrupció dins de la plantilla ha contribuït en forma de punts a que el Nàstic hagi encadenat deu jornades consecutives sense perdre.

“ | Vicente Moreno: són dos jugadors que l’altre dia van jugar d’inici i que van jugar en la mateixa posició, una  posició important en el terreny de joc, però en absolut tenim cap problema. Els moments de crisis a la vida, en tots sentits, són oportunitats per altres i d’això es tracta”.

Sense ells dos, el retorn de Sergio Tejera és converteix en una excel·lent notícia pels interessos del quadre tarragoní.
Que l’ex-jugador de l’Espanyol sigui de la partida és una afirmació tant certa com evident, si bé hi ha més dubtes amb qui l’ha d’acompanyar a la sala de màquines. Xavi Molina, Juan Muñiz i Cristian Lobato són els candidats.

Per altra banda, l’entrenador valencià recupera per fi a Gerard Valentín i a Álex López, mentre que Jordi Calavera ha tornat a entrenar-se amb el primer equip i torna a ser una opció d’aquí a final de temporada.

En l’aspecte ofensiu, José Naranjo i Achille Emaná són una jornada més les millors cartes d’un Nàstic que espera amb moltes ganes el primer gol d’Aníbal Zurdo i el millor estat de forma de Marcos Jiménez de la Espada per trencar amb els dos empats consecutius que encadena al Nou Estadi.

El Numancia, a per una victòria amb valor doble

L’equip de Jagoba Arrasate arriba a Tarragona amb la intenció d’emportar-se els tres punts per mantenir, com a mínim, les 8 unitats que el separen de la zona de descens i que a la vegada li serveixin per apropar-se tímidament a l’escamot de perseguidors que somien en poder assaltar les places de promoció.

Amb tot, els numantins no ho posaran gens fàcil, i menys tenint en compte que dels últims deu partits només han deixat de puntuar en la seva visita a El Toralín, mentre que han obtingut tres victòries i sis empats –amb 15 són l’equip que més X ha sumat-.

En el global de la temporada són el quart equip –empatats amb el Lugo- que menys derrotes acumula, amb un total de 7 per darrera d’un Nàstic que en suma 6.

“ | Jagoba Arrasate: sempre s’ha de pensar en guanyar. Anem a Tarragona a guanyar i hem d’anar amb tota l’ambició. Tenim que ser valents i treurem un onze pensant en guanyar el partit. Hem de buscar la porteria rival perquè si només pensem en defensar-nos els 90 minuts se’ns faran molt llargs”. 

De la mateixa manera que l’entitat tarragonina, el Numancia també acusa els compromisos internacionals amb dues baixes significatives com són les de Munir Mohamedi i Alexander Callens, convocats amb les seleccions del Marroc i de Perú respectivament.

Tots dos formen part de la columna vertebral del conjunt sorià i per tant són dues baixes de certa rellevància per al tècnic biscaí.

L’atacant Jorge Díaz també es queda fora de la llista per una ruptura de fibres al bessó de la cama dreta que el tindrà més d’un mes i mig lluny dels terrenys de joc.

Javier Del Pino (lesionat), Ripa, Dani Aquino i Antonio Martínez (decisió técnica) són els altres jugadors que s’han quedat a Soria.

Nàstic
Probable onze inicial del Nàstic

Comentaris

avatar