Soria pot presumir de tindre un dels equips més sanejats de tota la categoria, un equip que mai ha volgut viure per sobre de les seves possibilitats des que Francisco Rubio, president de l’entitat, evités la desaparició del club l’any 1993 a causa d’un deute de 50 milions de pessetes.

El constructor de 59 anys porta les darreres vint-i-tres temporades amb un parèntesi de tres campanyes (2003 a 2006) sent el màxim responsable del club, i amb ell s’ha consolidat a Segona Divisió i inclús ha debutat a la lliga de les estrelles (1999/00) en la qual ha jugat quatre temporades.

La heroïca participació a la Copa del Rei del 95/96 i la victòria davant el Barça de Pep Guardiola són altres de les gestes més importants que ha realitzat el CD Numancia sota el mandat del president numantí.

Amb el club estabilitzat al futbol professional, a Los Pajaritos esperen que soni la flauta i l’equip aconsegueixi novament donar el salt a la màxima categoria per enfrontar-se als millors equips de l’àmbit estatal, però sobretot per obtenir uns ingressos que ajudarien a assegurar el futur del club en els propers anys.

En terra de ningú

A dia d’avui, l’equip dirigit per Jagoba Arrasate es troba en un pas intermedi entre la zona de descens i els llocs de promoció, si bé aquesta afirmació la podem tatxar de relativa en una categoria com la Liga Adelante.

Amb 39 punts, els numantins estan a 8 punts de distància de la zona calenta de la taula i a 7 dels play-off. Per tant, la visita a Tarragona suposa una de les seves últimes oportunitats per enganxar-se a la lluita per disputar la promoció d’ascens a Primera Divisió, tot-hi que l’objectiu més immediat és el de sumar 50 punts i assegurar la permanència.

En les deu últimes jornades el Numancia ha sumat la meitat dels punts en joc (15/30), però el més important és que només ha perdut un encontre. De fet, excepte l’ensopegada contra la Ponferradina, els numantins han quedat imbatuts davant una sèrie d’equips que rivalitzen per jugar els play-off com són el Girona, l’Elche, el Valladolid, l’Alcorcón, el Córdoba i fins i tot un Tenerife que està a cinc punts de la sisena posició. En l’altra banda de la balança queden les victòries que ha obtingut contra els rivals de la zona baixa als quals s’ha enfrontat, tals com l’Albacete, el Mallorca o el Bilbao Athletic.

Julio Álvarez, el perill a pilota aturada

L’ex-internacional veneçolà és, amb 34 primaveres, l’ànima i el cor del conjunt sorià sobre el terreny de joc. Amb ell, el Numancia compta amb una basa de la qual voldrien disposar tots els equips de la categoria, les accions a pilota aturada.

Des de que va sortir de la pedrera del Madrid, el jugador nascut a Caracas ha sigut un dels jugadors més desequilibrants en les jugades d’estratègia executant serveis de cantonada o faltes directes sobre la porteria contraria; suma 61 dianes i 56 passes de gol des de la temporada del seu debut a Primera Divisió amb el Racing de Santander.

Les del passat exercici van ser les millors xifres de la seva carrera professional amb 12 gols i 14 assistències, tot-hi que enguany en porta 5 i 3 respectivament per culpa d’una lesió al turmell dret que el va deixar tres mesos de baixa en el primer tram de temporada.

L’altre element a tenir en compte a l’hora de parlar sobre l’aspecte ofensiu del Numancia és Álex Alegría.

L’espigat davanter cedit pel Betis és el màxim golejador de l’equip amb 9 gols, un d’ells el que li va marcar al Nàstic en el duel de la primera volta amb un remat acrobàtic que va deixar sense resposta a Manolo Reina.

Tot-hi que els gols que ha marcat han arribat a ràfegues (no ha marcat en dues jornades seguides), els seu 190cm són tot un perill sobretot en les jugades d’estratègia, on Julio Álvarez serveix els gols a plaer.

David Concha i Pablo Valcarce són, amb 4 i 5 gols, els altres golejadors d’un equip que en les seves dos últimes visites al Nou Estadi ha obtingut una derrota (1-0) i un empat (1-1).

Comentaris

avatar