L’artista Àlvar Calvet, molest amb la utilització de la seva performance de les banderes

dixieland

PUBLICITAT

La performance de les banderes segueix generant polèmica. La consellera de Patrimoni, Begoña Floria, va assumir la responsabilitat de tirar endavant aquesta performance que ha de cobrir el monument de Roger de Llúria amb banderes espanyoles i els “despullats” amb estelades.
L’obra no ha estat ben vista des de alguns sectors i de fet C’s ha demanat la retirada d’un projecte que en principi s’havia d’instal·lar diferents dies a la ciutat i que finalment es farà durant unes hores només per poder fer la fotografia.
Ara el mateix artista, Àlvar Calvet, encarregat de fer aquesta performance, ha criticat durament la filtració del projecte. Ho ha fet al programa ‘Digues la teva!’ d’aquesta casa. Calvet assegura que ha estat amb intencions polítiques.

Calvet ha volgut fugir de moment de qualsevol debat tot i haver generat ja el debat sobre l’ús dels monuments públics a Tarragona un debat obert que la mateixa Begoña Floria va assegurar que servirà per fer un reglament d’usos dels espais públics de la ciutat.

Escolta l’entrevista a Àlvar Calvet.

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de Tarragona com a pressumpte autor de la desaparició de Carme Gallart el passat 18 de juny als Pallaresos.

Després de diferents registres a casa del detingut i a la seva empresa immobiliària han acabat arrestant a l’home.
La policia sosté que la dona no va desaparèixer voluntàriament i que aquell dia es va trobar amb el detingut, amb qui mantenia un litigi judicial per un cas d’estafa.
Segons explica l’ACN, tot i que no hi ha cap rastre de la dona, els Mossos d’Esquadra creuen que l’acusat hauria acabat amb la seva vida. El mòbil econòmic s’apunta com la principal hipòtesi del crim, ja que tots dos mantenien un litigi judicial. Gallart va denunciar l’home per un delicte d’estafa i la fiscalia li demanava sis anys de presó i el pagament de dos milions d’euros.
El detingut hauria contractat un detectiu privat per seguir el dia a dia de la dona desapareguda i s’hauria obsessionat amb ella.

El 3,4 i 5 de juny torna a Tarragona el Festival Minipop que arriba a la seva sisena edició amb un cartell de luxe.
Es per això que em volgut conversar amb l’encarregat d’elaborar aquest cartell, el cantant dels Pets Lluís Gavaldà.
Lluís que tal com estem.

Escolta l’entrevista a Lluís Gavaldà

Pas endavant per el conegut com el projecte del BCN World després de la reunió que han mantingut Generalitat i els alcaldes de Vila-seca, Josep Poblet i Salou, Pere Granados.
El Govern català sembla que a hores d’ara podria renunciar a la consulta que ha passat a un segon terme segons ha explicat el Secretari General d’Hisenda, Lluís Salvadó.
Per Salvadó toca redefinir el projecte abans d’aquest mes de Juny.

El 18% dels Tarragonins d’entre 15 i 16 anys admeten el consum habitual de Cànnabis.
No ho diem nosaltres sinó l’estudi que ha fet el projecte Youth Europe, un projecte que va néixer a finals dels 90 a Islàndia i que ara Tarragona és pionera a l’Estat espanyol dins d’aquest.
Les enquestes s’han fet a un total de 2.058 joves dels instituts de la ciutat i per exemple també trobem xifres que d’aquests joves de 15 i 16 anys un 30% beu amb certa freqüència i un 11% fuma o ha fumat. Tot i està prohibida la venda d’alcohol i tabac a menors.
En aquesta jornada hi participen representants de 9 països de la Unió Europea.
L’objectiu és fer un estudi comparatiu en profunditat sobre els hàbits i estils de vida entre adolescents de cada país.

Tret de sortida del Festival dixie de Tarragona. A partir d’avui la ciutat s’omple de Jazz.
La presentació oficial serà aquesta tarda quan l’Small River Dixie pujarà al trenent turístic i anirà tocant per diferents indrets de la ciutat.
A més a més avui s’inaugura al Cafè la Cantonada l’exposició de Cartells i el Metropol es podrà escoltar al vespre a Marina & The Cats i July Ainí amb la seva música lindy hop.

EL TEMPS

Aquest dimecres comença amb més clarianes que els darrers dies, fins i tot podrem veure el sol aquest matí però no us en fieu perquè de cara el migdia els núvols guanyaran terreny i a la tarda tornaran les pluges que seran més abundants a última hora. Pot seguir nevant a les muntanyes de Prades i als Ports per sobre els 1000 metres.
Les màximes pujaran amb la presència del sol al matí.

TEMP MÀXIMA 14 MÍM 7

 

PUBLICITAT